Thuisfront

Deel dit bericht:
Als thuisfronter ben je heel belangrijk voor de veteraan

Bij het Nederlands Veteraneninstituut kunnen niet alleen veteranen terecht, maar ook hun thuisfront. Ben jij partner, ouder, familie of kind van een veteraan? Dan ben jij het thuisfront. Soms zit je met vragen of weet je niet waar je bepaalde informatie vandaan moet halen. Dan helpen wij je graag verder. Bel ons op 088 334 00 50 of stuur een mail naar thuisfront@nlveteraneninstituut.nl.

Thuisfront veteranen Facebookgroep

We brengen je graag in contact met andere thuisfronters van veteranen via onze Facebookgroep. Wil je na de uitzending van jouw veteraan in contact komen of blijven met andere thuisfronters? Of wil je je verhaal delen? Misschien heb je een vraag of wil je tips delen? Dan ben je altijd welkom in onze Facebookgroep! Het maakt niet uit of jouw veteraan al uit dienst is of nog steeds in dienst: je bent en blijft een thuisfronter. Daarnaast houden we je via Facebook ook op de hoogte van thuisfrontactiviteiten en delen we belangrijk nieuws.

Onze Facebookgroep is een besloten groep en alleen toegankelijk voor het thuisfront van de veteraan. Daarom willen we graag dat je je aanmeldt via het formulier Aanmelden Thuisfront. Op deze manier kunnen we de privacy garanderen en waarborgen. Je gegevens worden volledig vertrouwelijk behandeld en niet gedeeld met derden. We gebruiken de gegevens alleen om op juistheid te toetsen.

(Lid zijn van een besloten groep betekent dat alle posts en reacties alleen zichtbaar zijn voor leden en niet gedeeld kunnen worden met niet-leden.)

Thuisfrontdag

Twee keer per jaar organiseert het Nederlands Veteraneninstituut een ontmoetingsdag voor thuisfronters van veteranen. Ben jij partner, ouder, kind, broer of zus van een veteraan (in of uit dienst)? Dan ben je van harte welkom!

 

Thuisfront veteraneninstituut

Veteranenloket voor het thuisfront

Het Veteranenloket is er ook voor relaties van veteranen. Bel met 088 334 00 00 of stuur een e-mail naar info@veteranenloket.nl. Als partner, kind of ouder van een veteraan, weet je als geen ander dat een oorlog blijvende sporen kan achterlaten. Zowel lichamelijk als psychisch. Misschien zit je daardoor met vragen, of je maakt je zorgen en wilt weten hoe je de veteraan het beste kan steunen. Mogelijk ervaar je zelf problemen. Bijvoorbeeld doordat je partner, ouder of kind niet meer dezelfde is, zich terugtrekt of agressief gedrag vertoont. Weet dat je er niet alleen voor staat.

Het verhaal van Edith

Ergens wist Edith dat ze hulp kon krijgen, maar als vrouw van een veteraan met PTSS was ze vooral bezig om te overleven. Werk, gezin en partner gingen altijd voor. ”Dit heeft jarenlang door gesudderd, totdat het besef kwam ‘het is tijd dat ik eindelijk voor mezelf ga zorgen’.” Edith nam contact op met het Veteranenloket.

thuisfront-veteraan-edith-hulp-veteranenloket