Vrijheid powered by veteranen

4 en 5 mei zijn voor veteranen indrukwekkende dagen. Op 4 mei vormen 60 veteranen het erecouloir tijdens de Nationale Herdenking op de Dam. Op 5 mei wordt de vrijheid gevierd.

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus brengen veteranen op 4 mei 2021, net als het jaar daarvoor, hun eerbetoon niet op de Dam, maar online via het digitale erecouloir.

Bekijk hier het online erecouloir van 2021.

4 mei

Tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam vormen normaal gesproken 60 veteranen het erecouloir. Een erehaag als symbool voor de strijd voor internationale vrede, vrijheid en veiligheid. Dit jaar delen veteranen hun verhalen online.

veteranen-erecouloir-dodenherdenking-amsterdam

5 mei

Eerdere jaren konden bezoekers op alle grote Bevrijdingsfestivals speeddaten met veteranen. Helaas zijn er, vanwege het coronavirus, dit jaar geen bevrijdingsfestivals en dus ook geen speeddates. Om tóch gesprekken met veteranen te kunnen voeren, gaan influencers op pad met verschillende veteranen.

bevrijdingsfestival-speeddaten-met-veteranen

Terugblik 2021

Kijk met ons mee terug naar de 4 & 5 mei campagne van afgelopen jaar!

erecouloir-veteranen-4-mei

Nationaal Comité

Wil je meer weten over de landelijke campagne op 4 en 5 mei? Op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei vind je informatie over diverse activiteiten.