4 mei

Op 4 mei staan 60 veteranen in een erehaag op de Dam, tijdens de Nationale Herdenking. De veteranen in de erecouloir staan symbool voor de inzet voor internationale vrede, vrijheid én veiligheid.
Veteraan tijdens de erecouloir op 4 mei opgesteld in erehaag op De Dam.

Herdenken doen we samen

Olga en Vincent stonden in 2023 in de erecouloir. In aanloop naar 4 mei gingen zij met bezoekers in gesprek op de Dam in Amsterdam. Zij spraken over veteraan zijn, herdenken en vrijheid. Dat leverde mooie en soms indrukwekkende gesprekken op. Bekijk de video:

Verhalen uit de erecouloir

Veteranen die deelnemen aan de erecouloir delen hun persoonlijke verhaal. Waarom vinden zij herdenken belangrijk en aan wie denken zij tijdens de 2 minuten stilte?

Wat is de erecouloir?

Tijdens de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam wordt een erecouloir van het Paleis op de Dam tot aan het Nationaal Monument gevormd. Die bestaat uit 60 veteranen en 40 actief dienende militairen uit de vier krijgsmachtdelen. In de erecouloir staan veteranen symbool voor de inzet voor internationale vrede, vrijheid en veiligheid.

erecouloir-veteranen-4-mei

Aanmelden

Momenteel zijn de inschrijvingen voor de erecouloir gesloten. Je kunt je vanaf begin 2025 weer aanmelden. Houd onze website en social media kanalen in de gaten.