5 mei

Op 5 mei vieren we met zijn allen de vrijheid. Helaas kunnen er, vanwege het coronavirus, geen bevrijdingsfestivals plaatsvinden dit jaar.

Veteranen hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan onze vrijheid. Vandaag de dag zetten militairen zich nog steeds wereldwijd in voor vrede, veiligheid en vrijheid.

Omdat er geen erecouloir is bij de herdenking op de Dam in Amsterdam, heeft het Nederlands Veteraneninstituut een online erecouloir gemaakt.

Bekijk hier het online erecouloir 2021
veteranen-speeddaten-5-mei-bevrijdingsdag

Veteranen in gesprek met influencers

Al meerdere jaren vinden er op de bevrijdingsfestivals speeddates plaats tussen veteranen en het publiek. Hierbij gaan veteranen in gesprek met bezoekers van de festivals en vertellen zij over het belang van herdenken, het leven in vrijheid en het vieren van onze vrijheid. Waar hebben zij gediend op missie, wat hebben zij meegemaakt en hoe hebben zij bijgedragen aan de vrijheid? Omdat er geen bevrijdingsfestivals en dus geen speeddates zijn dit jaar, wordt het antwoord op dit soort vragen gegeven aan drie verschillende influencers die in gesprek gaan met veteranen. Elk op hun eigen wijze en binnen hun eigen genre, duiken zij in de wereld van de veteraan en willen ook zij de boodschap van het belang van onze vrijheid verspreiden.

benr-veteraan-dennis

Terugblik 2021

Kijk met ons mee terug naar de 4 & 5 mei campagne van afgelopen jaar!

erecouloir-veteranen-4-mei

EP De Terugkeer

Vier Nederlandse artiesten gingen in 2019 in gesprek met een veteraan en verwerkten dit tot bijzondere tracks.
(Foto: Jan Waalen)

Speeddaten met veteranen 2019

In 2019 was het Veteraneninstituut te vinden op alle grote Bevrijdingsfestivals. Bij de stand konden bezoekers speeddaten met een veteraan. Tijdens het gesprek kon jong en oud de aanwezige veteranen het hemd van het lijf vragen over onderwerpen als vrijheid en hun ervaringen op missie. Benieuwd hoe dat is, speeddaten met een veteraan? Bekijk hieronder een impressie van het Bevrijdingsfestival in Zwolle.

 

 

1 / 1