Draaginsigne Gewonden

Deel dit bericht:
Informatie over aanvragen van het DIG.

Het Draaginsigne Gewonden (DIG) wordt uitgereikt aan militairen en veteranen die onder oorlogsomstandigheden of tijdens vredesoperaties lichamelijk of psychisch gewond zijn geraakt. Het DIG is voor deze militairen en veteranen een belangrijke vorm van erkenning; voor hun militaire inzet en de offers die zij daarbij hebben gebracht.

draaginsigne-gewonden

Regels voor toekenning

Er zijn strenge regels voor het toekennen van het DIG. De lichamelijke of psychische verwonding moet het gevolg zijn van vijandelijk handelen in oorlogsomstandigheden of een daarmee overeenkomende situatie die aantoonbaar medisch (specialistisch) ingrijpen van een arts en/of hospitalisatie noodzakelijk maakte. Verwonding door ziekte, ongelukken of het zien van leed zijn bijna nooit een reden voor het krijgen van het DIG.

Aanvragen

Ben je veteraan en vind je dat je recht hebt op het DIG? Met onderstaand formulier kun je een aanvraag doen.  Neem voor vragen over het aanvraagformulier contact op met de secretaris CADIG via 088 334 00 81 of b.jonkhart@nlveteraneninstituut.nl.

Stuur het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier aan ons terug. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk bewijsstukken én een kopie van je  legitimatiebewijs meestuurt. De behandeling van een aanvraag duurt meestal een paar maanden. Het draaginsigne wordt hoogstens één keer toegekend en kan uitsluitend bij leven van de rechthebbende worden aangevraagd.