Reüniefaciliteiten voor veteranen

Deel dit bericht:
Regeling Reüniefaciliteiten.

Defensie heeft voor veteranen, postactieven en oorlogs- en dienstslachtoffers een Regeling Reüniefaciliteiten (RRF) gemaakt. In deze regeling staat aan welke mogelijkheden er zijn voor een reünievereniging om aanspraak te maken op faciliteiten van het ministerie van Defensie.

In de regeling staat ook aan welke eisen een reünievereniging moet voldoen om gebruik te maken van de faciliteiten. Zo moeten de verenigingen ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Voor reünieverbanden van missies van vóór 1963 geldt op dit punt een uitzondering omdat hun ledenaantal snel kleiner wordt en daarmee de lasten van inschrijven te hoog. Los daarvan kunnen verenigingen die niet voldoen aan de eisen zich inschrijven bij een reünievereniging die wel aan de voorwaarden voldoet en die dan vervolgens functioneert als een koepelorganisatie. Wilt u een aanvraag indienen ten behoeve van opname in het register? Dan kunt u zich wenden tot het aanspreekpunt van uw defensieonderdeel.

Downloads RRF en uitvoeringsregeling reüniefaciliteiten

Alle belangrijke informatie is te lezen via onderstaande links:

Contact met het Nederlands Veteraneninstituut

Bij het Nederlands Veteraneninstituut zijn we altijd bereid u te helpen met uw vragen over het houden van reünies. Neemt u hiervoor contact op via reunie@nlveteraneninstituut.nl. Een overzicht van alle bij het Nederlands Veteraneninstituut bekende reünies is te vinden in de agenda.