Het Vi-detachement

Loop mee met het Nederlands Veteraneninstituut tijdens de Nijmeegse Vierdaagse.

Veteranen én het thuisfront kunnen zich aanmelden om de Nijmeegse Vierdaagse te lopen onder de vlag van het Nederlands Veteraneninstituut. Als deelnemer van het detachement wordt er goed voor je gezorgd en kun je genieten van fijne voordelen.

Langs de wandelroutes vind je een rustpunt waar je kunt ontspannen en wat kunt eten en drinken. En, niet te vergeten, waar de sportmasseurs voor je klaar staan. Gezelligheid en de verbroedering staan centraal. Na de dagelijkse kilometers wordt er geproost op de mooie dag!

vierdaagse-veteranen-instituut

Vierdaagse 2019

Benieuwd naar de ervaringen van het Vi-detachement tijdens de Vierdaagse van 2019? Wij namen een kijkje en deden verslag.

veteraneninstituut-vierdaagse-detachement

Voor veteraan én thuisfront

Al doet de naam misschien anders vermoeden, deelname aan het detachement van het Nederlands Veteraneninstituut is individueel. De aanmelding werkt als volgt:

  • Je vraagt zelf je individuele startbewijs aan bij de Nijmeegse Vierdaagse
  • Je schrijft je in voor het detachement bij het Nederlands Veteraneninstituut
  • Je ontvangt van ons t-shirts

 

vierdaagse- veteraneninstituut-detachement

 

Extra informatie & inschrijven

Je dient zelf je individuele startbewijs aan te vragen bij de organisatie van de Vierdaagse.
Helaas kan deze organisatie jou uitloten, waardoor je geen startbewijs krijgt. Dit geldt ook voor veteranen in werkelijke dienst. Het gevolg is dat je dan ook niet met het Nederlands Veteraneninstituut kunt meelopen. Zoals vermeld staat in het VS2-1100 onder artikel 3.c.2 kunnen veteranen die individueel deelnemen aan de Vierdaagse zich inschrijven via de civiele inschrijfmodule. De afstand waar je je voor kunt inschrijven, wordt bepaald aan de hand van je geboortejaar. Veteranen die een verblijf op Heumensoord willen toevoegen aan hun inschrijving, kunnen dit na hun inschrijving via de inschrijfmodule doen via deze link. Via deze link is ook meer informatie te vinden over de huisvesting van veteranen.

Inschrijflimiet en loting
Bij overschrijding van de inschrijflimiet wordt er geloot onder individueel ingeschreven deelnemers die niet eerder een Vierdaagse medaille behaalden. Naast alle ingeschrevenen voor beloning 2 of hoger worden er groepen van loting gevrijwaard.