Voortgezet onderwijs

Deel dit bericht:
Inleven en discussiëren.

Een gastles van ‘Veteraan in de Klas’ sluit naadloos aan bij uiteenlopende vakken en opleidingen. Denk hierbij aan burgerschapsvorming, geschiedenis, filosofie, verpleegkunde, PABO of culturele maatschappelijke vorming. Daarnaast kan een gastles ook aansluiten bij uiteenlopende thema’s, zoals oorlog en vrede, huisvesting, hygiëne, 4&5 mei en levensbeschouwing.

educatie-nederlands-veteraneninstituut

Wat zou jij beslissen?

Voor leerlingen op het voortgezet onderwijs is er ook de mogelijkheid om naast de gastlessen te kiezen voor het gratis lespakket ‘Wat zou jij beslissen?’. Elke veteraan moet tijdens een missie keuzes maken. Vaak moet er in korte tijd een beslissing worden genomen, die bepalend kan zijn voor leven of dood. Door het behandelen van de dilemma’s oefenen de leerlingen kritische denkvaardigheden. Het programma past binnen verschillende domeinen van burgerschapsvorming, maar ook bij geschiedenis of het thema vrede en veiligheid. De dilemma’s brengen de echte wereld in de klas.

Interactieve missiekaart

Wilt u leerlingen voorbereiden op een gastles? Kijk op de interactieve missiekaart en maak samen met veteranen online een reis langs hun herinneringen.

Nieuwsbegrip over veteranen

Nieuwsbegrip, een methode voor begrijpend lezen, ontwikkelt jaarlijks een les over veteranen, in samenwerking met het programma Veteraan in de Klas. De Nieuwsbegriples over veteranen kan op drie niveaus worden gegeven en bestaat uit een handleiding voor de docent, een tekst en een aantal opdrachten.

veteraan-in-de-klas-educatie-veteranen