Veteraan in de klas: voortgezet onderwijs

Deel dit bericht:
Inleven en discussiëren.

Een gastles van ‘Veteraan in de Klas’ sluit naadloos aan bij uiteenlopende vakken en opleidingen. Denk hierbij aan burgerschapsvorming, geschiedenis, filosofie, verpleegkunde, PABO of culturele maatschappelijke vorming. Daarnaast kan een gastles ook aansluiten bij uiteenlopende thema’s, zoals oorlog en vrede, huisvesting, hygiëne, 4&5 mei en levensbeschouwing.

Leerlingen met elkaar in discussie

Wat zou jij beslissen?

Voor leerlingen op het voortgezet onderwijs is er ook de mogelijkheid om naast de gastlessen te kiezen voor het gratis lespakket ‘Wat zou jij beslissen?’. Elke veteraan moet tijdens een missie keuzes maken. Door het behandelen van dilemma’s oefenen leerlingen kritische denkvaardigheden. De dilemma’s brengen de echte wereld in de klas.

Veteraan in de Klas Luuk Hendrix staat voor de klas

Interactieve missiekaart

Wilt u leerlingen voorbereiden op een gastles? Kijk op de interactieve missiekaart en maak samen met veteranen online een reis langs hun herinneringen.

Interactieve missiekaart

Nieuwsbegrip over veteranen

Nieuwsbegrip, een methode voor begrijpend lezen, ontwikkelt jaarlijks een les over veteranen, in samenwerking met het programma Veteraan in de Klas. De Nieuwsbegriples over veteranen kan op meerdere niveaus worden gegeven.

veteraan-in-de-klas-educatie-veteranen