Minister Ollongren bezoekt Veteraan in de Klas

16 mei 2023
Deel dit bericht:
Minister van Defensie woont gastles bij van veteraan Thamara

Gisteren was Minister van Defensie Kajsa Ollongren aanwezig bij een gastles van Veteraan in de Klas. De gastles werd gegeven door veteraan Thamara Batenburg, aan HAVO 3 leerlingen van het Fons Vitea Lyceum in Amsterdam.

minister-ollongren-veteraan-in-de-klas
Foto: Ministerie van Defensie

Dilemma

De klas volgde met Thamara het dilemmaprogramma Wat zou jij beslissen? De leerlingen kregen diverse dilemma’s voorgelegd waar militairen mee te maken krijgen tijdens een missie. Minister Ollongren woonde met grote interesse de les bij en vertelde de klas hoe belangrijk mensen als Thamara zijn: “Met gevaar voor eigen leven zetten zij zich in voor een betere en veiligere wereld. De besproken dilemma’s laten goed zijn hoe ingewikkeld het werk van militairen op uitzending kan zijn”.

Bedankbox

Thamara: “het was bijzonder indrukwekkend de dialoog aan te gaan met de leerlingen in het kader van vrijheid, vrede en veiligheid en de tal van vragen te mogen beantwoorden die de leerlingen hadden over de omstandigheden in oorlog- en crisissituaties”. Na afloop van de les konden de leerlingen een briefje achterlaten voor veteranen in de bedankbox. Ook de minister schreef een bedankbriefje.

Ons verhaal is meer dan een missie

Wil je meer weten over Veteraan in de Klas? Thamara over haar ervaringen als gastspreker: “Elke veteraan heeft een uniek verhaal. De kracht van een persoonlijk en uniek verhaal zit hem in dat je alles kan vertellen en meegeven. Van begin tot eind, elke situatie kan je beschrijven. Het laat ook zien dat ik als veteraan ook gewoon een mens ben met gevoel, want dat lijken ze soms wel eens te vergeten. Ze leren mij beter kennen en begrijpen, evenals wat het betekent om veteraan te zijn.”

VidK - Thamara Batenburg