Afspraken nuldelijnsondersteuning vastgelegd

2 september 2022
Deel dit bericht:
NLVi en VP ondertekenen convenant.

Op 1 september hebben het Nederlands Veteraneninstituut en het Veteranen Platform (VP) hun afspraken vastgelegd over de inzet en aansturing van de nuldelijnsondersteuners. De uitvoering van het Nuldelijns Ondersteunings Systeem (NOS), sinds 2012 onder de verantwoordelijkheid van het VP vormgegeven, is nu ondergebracht bij het NLVi. Het Veteranen Platform blijft verantwoordelijk voor het beleid.

De nuldelijnsondersteuners zullen ook in de toekomst afkomstig zijn uit de lid-organisaties van het VP. De training, inzet en aansturing van het NOS o.l.v. de Landelijk Coördinator, zijn per 1 januari 2021 geleidelijk ondergebracht bij het NLVi. Het team valt onder Tessa Willigenburg, manager Veteranenloket.

Nu de regionale structuur is afgerond, werd het tijd alle afspraken vast te leggen. Deze afspraken gaan onder meer over de kwaliteitseisen en de wijze van inzet, maar bijvoorbeeld ook over de aanpassing van de klachtenprocedure en het updaten van de Verklaringen Omtrent Gedrag van alle nuldelijnsondersteuners.

Op de foto (rechts) lgen b.d. Hans van Griensven, voorzitter van het VP en links bgen Paul Hoefsloot, directeur van het NLVi.