Feestelijke thuisfrontontmoetingsdag

13 oktober 2022
Deel dit bericht:
Thuisfrontdesk bestaat 5 jaar.

Op zaterdag 2 oktober organiseerde het Nederlands Veteraneninstituut een thuisfrontontmoetingsdag. Deze keer was het een feestelijke editie, vanwege het 5-jarig bestaan van de Thuisfrontdesk. Verschillende thuisfronters, van actieve en post-actieve veteranen, namen deel aan deze bijzondere dag.

Coördinator Thuisfront Anita Mensing verwelkomde de thuisfronters al vroeg in Doorn. Samen met zorgcoördinator Andrea Schouten begeleidde zij de dag, die in het teken stond van ontmoeten en verbinden.

Trigger Mind

Tijdens het ochtendprogramma gaf Oetse Tamminga een presentatie van het boek Trigger Mind. Dit is het verhaal van Oetse en zijn familie en hun jarenlange gevecht tegen een “onbekende ziekte”, PTSS. Na deze indrukwekkende voorleessessie was het tijd om elkaar beter te leren kennen onder het genot van een lekkere kop koffie.

Een kast vol

De volgende boeklezing werk gehouden door Maaike Zegers. Zij schreef het kinderboek Een kast vol. Maaike, die jarenlang bij de politie werkte en PTSS opliep, merkte dat zij niet goed kon uitleggen aan haar kinderen wat deze ziekte met haar doet. Het boek is speciaal voor hen en alle andere ouders die met dit probleem worstelen. Het boek is herschreven, speciaal voor gezinnen van veteranen met PTSS.

Thuisfronters begrijpen elkaar

Een korte les militaire exercitie met een ‘challengeparkoer’, een heerlijke BBQ en een hoop hilariteit zorgden voor een prachtige dag en gezellige dag. Samen actief zijn, in gesprek gaan en elkaar ondersteunen wanneer nodig, zorgden voor een bijzondere band. Telefoonnummers werden uitgewisseld en daarna ging iedereen moe maar voldaan weer naar huis.