Onvergetelijke dag voor veteranengezinnen

30 november 2021
Deel dit bericht:
'De veteranen kwamen met gespannen gezichten binnen, maar dit verdween gedurende de dag.'

Vijf veteranengezinnen zijn onlangs in Ouwehands Dierenpark geweest. Onder begeleiding van Stichting Onky Donky hebben zij een onvergetelijke dag gehad. Onky Donky zet zich in voor kinderen van 3 t/m 12 jaar, die beperkt worden in het kind zijn. De kinderen werden uitgenodigd in het Onky Donky huis, om een dag zorgeloos te kunnen genieten, lachen en mooie herinneringen te maken. Hun ouders konden op hun beurt ontspannen met het gezin en kregen de kans om met andere veteranengezinnen in contact te komen.

thuisfront-veteranen

Wat zal de dag ons brengen?

Anita Mensing, coördinator Thuisfront van het Nederlands Veteraneninstituut ving de gezinnen op. Ze werden ontvangen in het Onky Donky huis, dat gevestigd is in Ouwehands Dierenpark. Hier bakten de kinderen koekjes en dronken de ouders een kopje koffie of thee. De sfeer was bij aankomst wat gespannen, maar eenmaal in het Onky Donky huis, zwakte dit af en was iedereen op zijn of haar gemak.

Spannende momenten

In het park bezochten de gezinnen een zeeleeuwenshow. Voor de kinderen was dit geweldig, maar de harde geluiden en lichtflitsen, zorgden bij sommige veteranen voor onrust. Gelukkig hadden zij de mogelijkheid om de zaal op elk moment te verlaten. Na de gezamenlijke lunch in het Onky Donky huis stond het de gezinnen vrij om zelf het dierenpark in te gaan. Sommigen kozen ervoor om dit met hun eigen gezin te doen, anderen sloten aan bij elkaar. Hier ontstonden mooie gesprekken tussen de verschillende ouders, terwijl de kinderen samen genoten in de speeltuin.

 

1 / 1

In hetzelfde schuitje

Deze dag is misschien wel het begin van waardevolle vriendschappen, want hoe fijn is het om af en toe te kunnen praten met iemand die jouw thuissituatie begrijpt. Anita Mensing meldde de partners gelijk aan voor de Thuisfont Facebookpagina. Ook informeerde zij hen over de Thuisfrontontmoetingsdagen die het Nederlands Veteraneninstituut organiseert.

Moe, maar voldaan

Het was een mooie, maar ook overweldigende dag. De kinderen hebben genoten. Dat zij in het zonnetje werden gezet, was een cadeau voor het hele gezin. Ook de ouders hebben samen een fijne dag gehad. Zij vertelden achteraf wel moe te zijn, maar het enthousiasme en de gelukkige gezichten van de kinderen maakte dit allemaal de moeite waard!

Smaakt naar meer!

Anita Mensing was de verbinding tussen Onky Donky en de veteranen. Zij heeft hen goed kunnen begeleiden, sloot bij hen aan wanneer het paste en nam afstand als dit nodig was. Voor Stichting Onky Donky was het de eerste keer dat zij veteranengezinnen ontving. Na deze geslaagde pilot zal het Nederlands Veteraneninstituut in samenwerking met  de stichting Onky Donky in de toekomst vaker veteranengezinnen een mooie dag te bezorgen!