Thuisfrontontmoetingsdag: delen van verhalen

19 oktober 2023
Deel dit bericht:
Thuisfrontontmoetingsdag.

Zaterdag 7 oktober 2023 organiseerden wij weer een thuisfrontontmoetingsdag bij ons in Doorn. Er waren thuisfronters van actieve- en postactieve veteranen aanwezig. De thuisfronters kwamen uit alle hoeken van ons land. Het was een mooie mix van nieuwe en bekende thuisfronters.

Thuisfront coördinator Anita Mensing schrijft:
‘’De dag was een succes doordat er voldoende ruimte is om jezelf te zijn en te uiten. Het grote voordeel is dat de thuisfronters aan een half woord genoeg hebben. Het is iedere keer weer mooi om te zien hoe de thuisfronters elkaar altijd ondersteunen. Er waren veel nieuwe thuisfronters bij deze editie aanwezig en ook zij kwamen in een warm bad terecht.’’

We blikken terug

Het was weer een bijzondere ontmoeting op meerdere fronten. Er was veel tijd in het programma om met elkaar in gesprek te gaan en elkaar beter te leren kennen. Na het ontvangst met iets lekkers is het programma geopend. Anita gaf alle aanwezige een warm welkom. Anniek Vocke (bedrijfsmaatschappelijk werker van het NLVi) nam het stokje vervolgens over. Zij gaf een zeer leerzame presentatie over het LZV (Landelijk Zorgsysteem Veteranen). Aan de hand daarvan werden er vragen gesteld en deelde de thuisfronters hun verhalen.

In de middag was er tijd voor ontspanning en lol. Onder het genot van een hapje en drankje werd er een gezellige pubquiz gespeeld, georganiseerd door het olijke duo Jut en Jul. De dag was compleet met de aanwezigheid van Viper de Thuisfront Knuffelhond. Hij heeft de thuisfronters van de nodige knuffels voorzien.

Bedankt

Bedankt aan alle aanwezige thuisfronters! Jullie maken deze dag zo bijzonder.

Reactie thuisfronter: ‘’Ik dacht altijd dat ik alleen was, maar ik kom er nu achter dat ik helemaal niet zo alleen ben en dat meerdere mensen mijn situatie herkennen of er in ieder geval begrip voor hebben. Ik kijk terug op een fijne dag, informatief, gezellig en gevoel van niet alleen te zijn.’’

Wil je de volgende keer ook aansluiten bij de thuisfrontonmoetingsdag? Dat kan op zaterdag 6 april 2024. Klik hier voor meer informatie.

1 / 1