Molukse KNIL-militairen

Deel dit bericht:
En 2e en 3e generaties

Het Nederlands Veteraneninstituut nodigt Molukse KNIL-militairen, hun kinderen en kleinkinderen uit voor een ontmoeting in Doorn in het najaar.

Let op: De bijeenkomst op 16 juli 2022 gaat helaas niet door.

Bijzondere zorgplicht ook voor Molukse KNIL-militairen en 2e en 3e generatie

Nederlandse veteranen, oorlogs-, dienstslachtoffers en hun relaties hebben ook na hun diensttijd recht op optimale zorg en dienstverlening (sinds 2014). Die zorg krijgt u via het Nederlands Veteraneninstituut.

Naar het Nederlands Veteraneninstituut als je geen militair bent?

Het Nederlands Veteraneninstituut is misschien niet de eerste organisatie waar u voor zorg aan denkt. Misschien wist u niet, dat uw vader of opa ook de veteranenstatus heeft. Toen het veteranenbeleid tot stand kwam (1990) zijn de KNIL-militairen expliciet genoemd. Het Nederlands Veteraneninstituut heeft medewerkers/ hulpverleners die zich specifiek richten op mensen met een Molukse achtergrond. Soms hebben zij zelf ook Molukse ouders of grootouders.

Kennismaken en ervaringen delen

Tijdens de ontmoeting dit najaar wordt uitgelegd wat de veteranenstatus en de Veteranenwet inhouden en wat het Nederlands Veteraneninstituut voor u kan betekenen. U kunt rekenen op een luisterend oor en herkenning van de verhalen van andere kinderen en kleinkinderen. Er is ruimte om uw ervaringen en verhalen te delen en vragen te stellen. Medewerkers van het Nederlands Veteraneninstituut willen graag met u in gesprek over wat er leeft en welke zorg of ondersteuning wij daarvoor kunnen bieden. Natuurlijk zorgen we ook voor Molukse hapjes en drankjes.

Interesse voor deze bijeenkomst?

Heeft u interesse in deze Informatieve bijeenkomst specifiek voor Molukse KNIL-militairen, hun kinderen en kleinkinderen of heeft u andere vragen, laat het ons weten door een mail te sturen naar: info@veteranenloket.nl. Ook voor vragen kunt u terecht bij het Veteranenloket op: 088 – 334 00 00