Steunpunt Ambulance

Deel dit bericht:
Het Steunpunt Ambulance is op werkdagen tussen 09:00-17:00 uur telefonisch bereikbaar via (0800) 1299 of per e-mail: steunpuntambulance @nlveteraneninstituut.nl.

Als ambulancemedewerkers kun je tijdens het werk geconfronteerd worden met aangrijpende situaties die een behoorlijke impact kunnen hebben. Het Steunpunt Ambulance is er voor ambulancemedewerkers, partners en familieleden van vier ambulanceregio’s:

  • Kijlstra
  • UMCG ambulancezorg
  • RAVU
  • Ambulancezorg Groningen
Steunpunt Ambulance

Je kunt hier terecht als je vragen hebt over de impact van je werk of als je hulp nodig hebt bij problemen die voortkomen uit werk gerelateerde incidenten.

Gespecialiseerde maatschappelijk werkers bieden via dit steunpunt op een laagdrempelige manier informatie, advies en ondersteuning bij beroeps relateerde psychosociale klachten. Desgewenst kunnen ze verwijzen naar de trauma gespecialiseerde- tweedelijns hulpverlening.

Maatschappelijk werk

Ons maatschappelijk werk heeft veel ervaring met individuele hulpverlening aan mensen met psychosociale klachten als gevolg van traumatische ervaringen. Het groepsmaatschappelijk werk van het Nederlands Veteraneninstituut helpt mensen met vergelijkbare traumatische ervaringen en daaruit voortvloeiende klachten bij elkaar te helpen beter om te leren gaan met (rest-)klachten. In het groepswerk voor de partners van onze cliënten leren we ze om thuis in het gezin beter te leren omgaan met de effecten van trauma’s en de behandelingen van de cliënt.