Steunpunt Brandweer

Deel dit bericht:

Het steunpunt Brandweer is op werkdagen tussen 9:00-17:00 uur telefonisch bereikbaar via 0800-1288. Brandweermensen krijgen te maken met schokkende gebeurtenissen. Soms zijn de gebeurtenissen echter zo ingrijpend, dat mensen moeite hebben met de verwerking ervan.

Steunpunt brandweer

Brandweer Nederland heeft voor professionele hulp een onafhankelijk landelijk ‘Steunpunt Brandweer’ ingericht. Hier zijn de volgende veiligheidsregio’s op aangesloten:

  • Drenthe
  • Twente
  • Utrecht

Het Steunpunt Brandweer is er voor brandweermensen, leidinggevenden, collega’s en familieleden. Gespecialiseerde maatschappelijk werkers met kennis van het brandweervak bieden via dit steunpunt informatie, advies en kortdurende hulpverlening bij psychosociale klachten. Desgewenst kunnen ze verwijzen naar de trauma gespecialiseerde- tweedelijns hulpverlening.

Opvang en nazorg bij de brandweer

Meer informatie over opvang en nazorg bij de brandweer vind je op de pagina ‘Opvang en nazorg’  van Brandweer Nederland. Daar kun je ook de Handreiking opvang en nazorg Brandweer en diverse andere informatie lezen.

Maatschappelijk werk bij het Nederlands Veteraneninstituut

Ons maatschappelijk werk heeft veel ervaring met individuele hulpverlening aan mensen met psychosociale klachten als gevolg van traumatische ervaringen. Het groepsmaatschappelijk werk van het Nederlands Veteraneninstituut helpt mensen met vergelijkbare traumatische ervaringen en daaruit voortvloeiende klachten bij elkaar te helpen beter om te leren gaan met (rest-)klachten. In het groepswerk voor de partners van onze cliënten leren we ze om thuis in het gezin beter te leren omgaan met de effecten van trauma’s en de behandelingen van de cliënt.

Contact

Neem contact met ons op via telefoon 0800-1288 of via e-mail steunpuntbrandweer@nlveteraneninstituut.nl.