Veteranenpas

Deel dit bericht:
Als veteraan heb je recht op een Veteranenpas. De pas is een teken van erkenning, maar geeft je ook een aantal services en kortingen.

Als houder van de Veteranenpas ontvang je gratis het Checkpoint magazine. De pas is in twee talen gedrukt, zodat je ook in het buitenland kunt laten zien dat je veteraan bent.

veteranenpas

Veteranenpas voor postactieve veteranen

Ben je een postactieve veteraan en heb je nog geen Veteranenpas? Vraag dan een Veteranenpas aan via het formulier Aanvragen Veteranenpas. Wil je je huidige Veteranenpas vervangen? Gebruik in dat geval het formulier Vervangen Veteranenpas.

Veteranenpas voor veteranen in werkelijke dienst

Met de invoering van de Veteranenwet in 2012 krijgen militairen in werkelijke dienst, na een relevante uitzending, de veteranenstatus. Zij hebben recht op het Draaginsigne Veteranen en een Veteranenpas. Als veteraan in werkelijke dienst vraag je de Veteranenpas aan via de Selfservice van het ministerie van Defensie.

Voor het aanmaken van de Veteranenpas heeft het Nederlands Veteraneninstituut een pasfoto en persoonsgegeven nodig. De veteraan in werkelijke dienst moet, in verband met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), deze informatie zelf beschikbaar stellen. Je verleent persoonlijk toestemming door dit aan te vinken via: ‘Intranet Portaal > Selfservice > Alle Apps > Informatie > Persoonlijke instellingen > Correspondentie/Pasfoto’.

Veteranenpas voordeel

Stichting Onbekende Helden houdt het overzicht bij van alle aanbiedingen die geldig zijn met de Veteranenpas. Op de website vind je alle lopende acties en informatie.

veteranenpas

Treinkaarten

Postactieve veteranen hebben recht op twee keer per jaar gratis treinvervoer voor het bezoeken van veteranenevenementen.

Checkpoint magazine

Veteranen uit dienst ontvangen de papieren Checkpoint automatisch thuis. Veteranen in dienst – die hun gegevens in PeopleSoft hebben gedeeld met het Nederlands Veteraneninstituut  ontvangen ook de Checkpoint op papier. Checkpoint is online te lezen via onze website.

Sportfaciliteiten Defensie

Toegang tot een defensiecomplex is mogelijk met een Veteranenpas in combinatie met een geldig ID. De locaties van de NLDA, MRC, JDKAZ en MKERF zijn niet beschikbaar vanwege het gebrek aan restcapaciteit.

Meld je voorafgaand aan een sportbezoek telefonisch aan bij de desbetreffende locatie via de servicebalie van het Facilitair bedrijf Defensie: 0800-22 55 733 en kies voor optie 6. Voor het sporten op de Kromhoutkazerne bel je 030-21 80 000, kies voor optie 5.

Er zijn situaties mogelijk waardoor Defensie geen toegang kan verlenen, waaronder oefeningen en coronamaatregelen.

sport-veteranen-defensie

Reünies

Defensie heeft voor veteranen, postactieven en oorlogs- en dienstslachtoffers een regeling voor reüniefaciliteiten opgezet.