Veteranenpas

Deel dit bericht:
Voordelen voor veteranen.

Elke veteraan heeft recht op een Veteranenpas. Het is een teken van erkenning, maar biedt ook een aantal services en kortingen. Pashouders ontvangen onder meer achtmaal per jaar het magazine Checkpoint en gratis treinkaarten voor de veteraan en zijn/haar partner voor het bezoeken van veteranenevenementen. De pas is tweetalig gedrukt, waardoor ook in het buitenland de veteranenstatus kan worden aangetoond.

veteranenpas

Postactieve veteranen

Ben je een postactieve veteraan en heb je nog geen Veteranenpas? Dan kun je een Veteranenpas aanvragen via het formulier Aanvragen Veteranenpas. Wil je je huidige Veteranenpas vervangen? Maak dan gebruik van het formulier Vervangen Veteranenpas.

Veteranen in werkelijke dienst

Met de invoering van de Veteranenwet in 2012 krijgen militairen in werkelijke dienst, na een relevante uitzending, de veteranenstatus toegekend. Zij hebben recht op het draaginsigne Veteranen en een Veteranenpas.  Om de pas te ontvangen moet de veteraan in werkelijke dienst dit aanvinken via de Selfservice.

Voor het aanmaken van de Veteranenpas heeft het Nederlands Veteraneninstituut een pasfoto en persoonsgegeven nodig. De veteraan moet, in verband met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), deze informatie zelf beschikbaar stellen. Hij/zij verleent persoonlijk toestemming door dit aan te vinken via: ‘Intranet Portaal > Selfservice > Alle Apps > Informatie > Persoonlijke instellingen > Correspondentie/Pasfoto’. Klik hier voor meer informatie.

Veteranenpas voordeel

Bekijk het overzicht van de voordelen waarvan je kunt profiteren met jouw Veteranenpas.

veteranenpas duinrell

Checkpoint ontvangen

Nederlandse veteranen in binnen- en buitenland kunnen direct de Checkpoint online lezen. Ben je geen veteraan, maar wel geïnteresseerd in de Checkpoint? Een deel van de Checkpoint artikelen zijn via onze website voor iedereen te lezen.

veteranenpas checkpoint

Sportfaciliteiten Defensie

  • Toegang tot een defensiecomplex is mogelijk met een Veteranenpas in combinatie met een geldig ID
  • De locaties van de NLDA, MRC, JDKAZ en MKERF zijn niet beschikbaar vanwege het gebrek aan restcapaciteit
  • Meld je voorafgaand aan een sportbezoek telefonisch aan bij de desbetreffende locatie via de servicebalie van het Facilitair bedrijf Defensie: 0800-2255733 en kies voor optie 6. Voor het sporten op de Kromhoutkazerne bel je 030-2180000, kies voor optie 5.
  • Er zijn situaties mogelijk waardoor Defensie geen toegang kan verlenen, waaronder oefeningen en coronamaatregelen.
sport-veteranen-defensie

Reis & Reüniefaciliteiten

Veteranen uit dienst van Defensie hebben recht op twee keer per jaar gratis treinvervoer voor het bezoeken van veteranenevenementen. Daarnaast heeft Defensie voor veteranen en postactieven een regeling voor reüniefaciliteiten opgezet.

veteranenpas