Veteranen Wegwijzer

Deel dit bericht:
Hulp bij het zoeken naar (vrijwilligers)werk of een zinvolle dagbesteding.

Ben je op zoek naar (vrijwilligers)werk of een zinvolle dagbesteding, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of weet je niet bij welke organisatie je terecht kunt in jouw zoektocht? Er zijn veel commerciële en niet-commerciële instanties die je hierbij kunnen helpen. Sommige van deze instanties moeten je helpen op grond van een wettelijke plicht. Via onze wegwijzer vind je aan de hand van een paar vragen de organisatie die past bij jouw persoonlijke situatie en vraag.

In een aantal situaties is Defensie de aangewezen partij (wettelijke zorg op grond van Eigen risicodrager voor de WW en/of WIA). Met betrekking tot Oorlogs- en Dienstslachtoffers heeft de Nederlandse Staat een extra zorgplicht. Deze is beschreven in de Veteranenwet en het Veteranenbesluit en is beschikbaar via het Veteranenloket. Mogelijk kun jij als veteraan hiervan gebruik maken.

Wanneer Defensie en het Veteranenloket niet verantwoordelijk zijn voor begeleiding naar werk, dan kun je een beroep doen op het UWV of jouw gemeente. Mogelijk kun je als oud-militair voor vrijwilligerswerk ook terugvallen op verenigingen van oud-militairen en/of veteranen. Deze verenigingen zijn niet in de Wegwijzer opgenomen. Op de website van het Veteranen Platform is een overzicht van verenigingen te bekijken. Als veteraan kun je ook gebruik maken van de diensten van de Stichting Onbekende Helden. Of bekijk deze 5 tips om als veteraan te slagen op de arbeidsmarkt.

Vul de Veteranen Wegwijzer in

Ben je actief dienend militair?*