Veteranentenue

Deel dit bericht:
Informatie over het veteranenpak.

Het nieuwe veteranenpak is donkerblauw van kleur en wordt op maat gemaakt. Voor dames is naast een broek ook een rok beschikbaar. Het tenue is op meerdere manieren te personaliseren. Aan de binnenkant van de kraag kan bijvoorbeeld je missie geborduurd worden. Het tenue kun je dragen bij verschillende momenten, van formeel tot informeel. Lees hier hoe je het veteranenpak kunt bestellen.

veteranentenue-nieuw

Het nieuwe veteranentenue bestellen

 

Veteranenpak voor post-actieve veteranen

Het nieuwe veteranentenue bestel je via de website www.veteranentenue.nl en kost € 395. Via Defensie kunnen post-actieve veteranen een vergoeding en een aanvullend kledingpakket krijgen. Post-actieve veteranen van de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marine en de Koninklijke Marechaussee kunnen van deze regeling gebruik maken.

Veteranenpak voor actief dienende veteranen

Actief dienende veteranen dragen bij officiële gelegen het Dagelijks Tenue. Je kunt als actief dienend veteraan wel zelf het veteranentenue kopen. De prijs van het maatpak is € 395 en bestel je via de website van het Veteranentenue. Klik op jouw krijgsmachtdeel voor meer informatie en het aanvraagformulier.

1 / 1

Soorten veteranentenues

Er zijn twee soorten veteranentenues:

  • Het traditionele tenue bestaat uit een grijze broek en een donkerblauwe of zwarte blazer.
  • Het nieuwe veteranentenue heeft een moderne pasvorm en kan gepersonaliseerd worden.

Het traditionele veteranenpak mag nog steeds gedragen worden, maar wordt uiteindelijk vervangen door het nieuwe tenue. Als veteraan ben je niet verplicht om het veteranentenue te dragen. Bij officiële gelegenheden is een donkergekleurd pak ook geschikt.