Minister Ollongren van Defensie bezoekt Nederlands Veteraneninstituut

8 juni 2022
Deel dit bericht:
Minister van Defensie op werkbezoek in Doorn.

Minister van Defensie Kajsa Ollongren werd uitvoerig ingewijd in alle veteranenzaken en nam ruim de tijd om met de directieraad en collega’s van diverse projecten van gedachten te wisselen. Paul Hoefsloot (directeur-bestuurder NLVi) en Gerrit Valk (lid Raad van Toezicht), namen haar de hele middag op sleeptouw.

kajsa_ollongren_nederlands_veteraneninstituut
Foto's: Mediacentrum Defensie / Video: MOEVY Filmproductions

Zo stond ze stil bij het Veteranenloket en sprak daar met medewerkers over de belangrijke vragen die binnenkomen. Ze ging ook in gesprek met een maatschappelijk werker en een zorgcoördinator, die haar vertelden over hoe de zorgverlening in de praktijk eraan toegaat.

Het Expertisecentrum wijdde haar in de wereld van kennis en onderzoek over veteranenzaken, zoals het onlangs gepubliceerde onderzoek naar hulp vragen. Ook was er aandacht voor het Meerjaren Indië-onderzoek en de impact die dat heeft op de Indisch-Molukse gemeenschap.

 

Waardevolle gesprekken

In het programma was ook tijd ingeruimd voor de terugkeerreizen naar Bosnië, die georganiseerd worden voor Dutchbat III veteranen. De Minister kon de deelnemers die op dat moment op Eindhoven Airport stonden live te woord staan en dat werd zeer gewaardeerd. Ollongren drukte de deelnemers op het hart: ‘Doe dit omdat het een gebeurtenis is, die je je hele leven met je meedraagt’.

Ze sloot haar werkbezoek af met een presentatie over de ervaringen met en kansen voor het educatieprogramma van het NLVi Veteraan in de Klas, met onder andere aandacht voor het dilemmaprogramma Wat zou jij beslissen?.

Ze was erg geïnteresseerd en reeds goed ingewijd in bepaalde veteranenzaken, waardoor er veel waardevolle gesprekken ontstonden. Bekijk hieronder het videoverslag van het werkbezoek.