Dutchbat III

Deel dit bericht:
Informatie voor Dutchbat 3 veteranen.

Op deze pagina vindt u alle informatie over activiteiten naar aanleiding van het rapport Focus op Dutchbat III, zoals de terugkeerreizen en de ceremonie die op 18 juni 2022 plaats heeft gevonden.

dutchbat-III-db3

Ereteken voor Verdienste in Brons

Op zaterdag 18 juni 2022 vond op de Oranjekazerne de bijeenkomst in het teken van erkenning en waardering van Dutchbat-III-veteranen plaats. Tijdens de bijeenkomst hebben de aanwezige DBIII veteranen het Ereteken voor Verdienste in Brons ontvangen.

Het Nederlands Veteraneninstituut draagt zorg voor de uitreiking aan de veteranen die toen niet aanwezig waren. Wilt u hierover informatie ontvangen of heeft u een vraag? Neem dan contact op met evv@nlveteraneninstituut.nl.

Speeches teruglezen

Tijdens de bijeenkomst op 18 juni hielden minister-president Mark Rutte, Minister van Defensie Kajsa Ollongren en Olaf Nijeboer, voorzitter van de Vereniging Dutchbat III, een toespraak. De speeches kunt u hieronder lezen:

1 / 1

Terugkeerreizen

Het Nederlands Veteraneninstituut organiseert voor Dutchbat III-veteranen terugkeerreizen naar Bosnië.  Op de speciale terugkeerreizen pagina vindt u alle belangrijke informatie.

Nazorgprogramma

Voor Dutchbat III-veteranen en hun thuisfront organiseert het Nederlands Veteraneninstituut bijeenkomsten in Doorn. Er is ruimte om andere dutchbatters te ontmoeten en ervaringen te delen. Meer informatie en aanmelden.

Onderzoek Dutchbat III-veteranen

Meer informatie:

Srebrenica

Bekijk voor meer informatie over de missie en verhalen van veteranen onze Srebrenica pagina.

srebrenica