Dutchbat III

Deel dit bericht:
Informatie voor Dutchbat III veteranen.

Op deze pagina vindt u alle informatie over activiteiten naar aanleiding van het rapport Focus op Dutchbat III, zoals de terugkeerreizen en de ceremonie die op 18 juni 2022 plaats heeft gevonden.

dutchbat-III-db3

Dutchbat-III bijeenkomst

Op zaterdag 18 juni 2022 vond op de Oranjekazerne de bijeenkomst in het teken van erkenning en waardering van Dutchbat-III-veteranen plaats.

Ereteken voor Verdienste in Brons ontvangen

Tijdens de bijeenkomst hebben de aanwezige DBIII veteranen het Ereteken voor Verdienste in Brons ontvangen. Het Nederlands Veteraneninstituut draagt zorg voor de uitreiking aan de veteranen die toen niet aanwezig waren. Het NLVi kiest ervoor om geen grootschalige medaille uitreiking te organiseren, maar om maatwerk te leveren.

U kunt aangeven op welke manier van uitreiking u het meest prijs stelt. U kunt kiezen uit verschillende opties met andere decorandi bij het Nederlands Veteraneninstituut in Doorn. Is deze manier voor u om wat voor reden dan ook lastig, dan is het mogelijk dat in overleg met u de onderscheiding bij u thuis persoonlijk aan u wordt overhandigd.

De opties waar u voor kunt kiezen:

  • Maandag 17 oktober – NLVi Doorn – 10.00 tot 12.00 of 13.30 tot 15.30 uur
  • Vrijdag 11 november –  NLVi Doorn- 10.00 tot 12.00 of 13.30 tot 15.30 uur
  • Vrijdag 18 november – NLVi Doorn – 13.30 tot 15.30 uur

U kunt uw keuze doorgeven via dit online formulier.

Speeches teruglezen

Tijdens de bijeenkomst hielden minister-president Mark Rutte, Minister van Defensie Kajsa Ollongren en Olaf Nijeboer, voorzitter van de Vereniging Dutchbat III, een toespraak. De speeches kunt u hieronder lezen:

1 / 1

Terugkeerreizen

Het Nederlands Veteraneninstituut organiseert voor Dutchbat III-veteranen terugkeerreizen naar Bosnië.  Op de speciale terugkeerreizen pagina vindt u alle belangrijke informatie.

Nazorgprogramma

Voor Dutchbat III-veteranen en hun thuisfront organiseert het Nederlands Veteraneninstituut bijeenkomsten in Doorn. Er is ruimte om andere dutchbatters te ontmoeten en ervaringen te delen. Meer informatie en aanmelden.

Onderzoek Dutchbat III-veteranen

Meer informatie:

Meer info over de missie en verhalen van veteranen, bekijk ook onze Srebrenica pagina.

srebrenica