VeVa Marcheert

Geplaatst op: 30 mei 2022
Deel dit bericht:
VeVa studenten marcheren voor onze helden.
  • Datum: 17 juni 2022
  • Locatie: Nederland

Op vrijdag 17 juni a.s. gaat voor de eerste keer ‘VeVa Marcheert’ landelijk van start. Bijna 2000 VeVa studenten van 16 verschillende ROC’s zullen die dag flink op de proef worden gesteld met uiteenlopende fysieke uitdagingen. Lokaal, in stedelijk gebied, door bos of over strand, met of zonder bepakking. Maar in ieder geval langs plaatsen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de historie van onze vrijheid – en waar mogelijk voorzien van de uitleg van een veteraan.

VeVa Marcheert’ vindt lokaal plaats, in de omgeving van het eigen ROC en zal aan het einde van de middag eindigen met een passend defilé. Daarna worden de studenten toegesproken door hoofdrolspelers bij defensie en/of politieke ambtsdragers.

De opbrengst van de sponsorgelden die de studenten met deze mars ophalen, gaat naar de helden die stichting Hulp voor Helden al bijna 150 jaar ondersteunt. Wie dat zijn? Militairen, veteranen en hun thuisfront. Mannen en vrouwen in dienst van onze vrijheid, vrede en veiligheid.

Actuele informatie over ‘VeVa Marcheert’, de uitdagingen, routes, tijden, defilés en sprekers vindt u op het actieplatform van Hulp voor Helden.