Prikbord online

Ben je op zoek naar een collega-veteraan? Verkoop je interessante spullen voor veteranen? Of wil je iets delen met veteranen? Via het Prikbord van Checkpoint Online deel je makkelijk je oproep.
Vul het formulier in en je bericht staat binnenkort op deze website.
Opzoek - Deelnemers Smaldeel 5 - Nieuw Guinea - 1960

IK zoek opvarenden van Hr.Ms. Karel Doorman, Groningen, Limburg in 1960 die geen NGH kruis hebben

Reünie 163 Verbandplaats Cie

Samen met Nico Olsthoorn, Arjo Hensen en Ad Baartmans organiseer ik een reunie van onze lichtingen. Het gaat om het onderdeel 163 verbandsplaats cie, aka de joker compagnie. gelegerd aan de Generaal Spoorkazerne in Ermelo. Ken je mensen die hier gediend hebben breng ze dan op de hoogte van dit initiatief. Reposten is natuurlijk ook helemaal top. Alvast bedankt.

Sporten bij Compound-Eemnes met korting

Veteranen en actief dienend militairen ontvangen 10% korting op hun sport abonnement bij Compound

Afhangen

Hier vind je 85 coaches die zelf jarenlang werkzaam zijn geweest bij o.a. defensie.

interview Srebrenica

Voor een oral-history onderzoek vanuit HAN studenten zijn wij op zoek naar Srebrenica veteranen. We willen graag een interview die gedeeld mag worden met de HAN.

Veteranencafé 20 januari 2023

Veteranencafé in Wijkcentrum Wijchen Zuid Op vrijdagmiddag 20 januari 2023 van 14:00 tot 17:00 uur

Te huur gaaf appartement in Andalusië

Boek een week en krijg 1 dag korting met je pas.

Reünie organiseren 41 Tkbat 83-3

Op zoek naar oud dienstmakkers tankcdt. Leopard 2 / 41 TKBAT lichting 83-3 om iets te organiseren.

2023 D-day excursie

Wordt er in 2023 nog een D-day excursie georganiseerd? Zo ja, dan wil ik meer informatie ontvangen

Meelopen met De Nacht Tegen Seksueel Geweld

Loop 11 maart 2023 gratis mee als boegbeeld van de veiligheid, voor De Nacht Tegen Seksueel Geweld!

Reünie lichting 79-6 Generaal Majoor Berghuijskazerne Middelburg

Oud dienstkameraden, Graag jullie huidige adressen voor het organiseren van een reünie!

Veteranenspecial hotel restaurant de Oringer Marke te Odoorn

Prijs p.p. €229.- o.b.v. all-in, 4 nachten/5dagen - ma/vrij 0591-519000

Veteranenbijeenkomst gemeente Alkmaar 18-11-22

Met dit avondvullende en complete programma vermaakten de ongeveer 150 veteranen zich prima. Veel nieuwe contacten werden gelegd waarbij ook naar toekomstplannen werd gekeken. Blauwe hap, borrel en tafelgoochelaar. Top programma voor de aanwezige veteranen.

Oudejaarsbijeenkomst Veteranen Contactgroep Wieringen/Hollands Kroon e.o.

Op vrijdag 30 december wil het Veteranencontact Wieringen/Hollands Kroon het oude jaar uitluiden en het nieuwe jaar begroeten. Voor oliebollen en appelbeignets wordt gezorgd. Wij komen bijeen in Veteranencafé “Arlette”, Nieuwstraat 26 in Hippolytushoef van 15:00 tot 18:00 uur. Veteranen met partner zijn van harte welkom evenals belangstellenden die veteranen een warm hart toedragen. Parkeren: in de Nieuwstraat zelf of nog beter: 100 meter verder op het parkeerterrein van de Aldi. Belangstellende veteranen kunnen zich hieronder aanmelden. Wij hopen op een grote opkomst!

Enquete profielwerk stuk VWO 6: terugkomen van militairen na een uitzending in de samenleving

Wij zijn 2 leerlingen van het Van Maerlantlyceum in Eindhoven. Ons profielwerkstuk gaat over de terugkomst van militairen in de samenleving na een uitzending. U zou ons enorm helpen door deze enquête in te vullen, natuurlijk anoniem. Alvast bedankt!

Leerlingen OCOSD 1977-1978

Gezocht: OCOSD'ers 1977-1978 (die nog ontbreken) ivm reünie 2 juni 2023 op de Seeligkazerne te Breda.

Veteraan zoekt hulp voor buitenwerkzaamheden

Op advies van maatschappelijk werk plaatsen we deze oproep: Wij zijn op zoek naar mensen/veteranen die op zoek zijn naar zinvol bezig zijn en ons willen helpen met de buitenwerkzaamheden op onze woonboerderij gelegen in De Betuwe. Werkzaamheden variëren tussen de tuin onkruidvrij maken/houden tot stal uit mesten en van schuur opruimen tot (bos)maaien. Je kan er net zoveel tijd en energie in stoppen als je zelf wilt en leuk vindt. Wij zijn blij en dankbaar voor alle hulp. Inwendige mens wordt goed verzorgd.

Peloton 65/5 Koninklijke Marechaussee houdt een reünie in april 2023.

Alle oud gedienden van peloton 65/5 KMar en zij die zijn overgegaan naar Land- of Luchtmacht worden uitgenodigd deel te nemen aan de reünie in april 2023. Exacte datum volgt ASAP. Onder u zijn zeker veteranen kom en zegt het voort!! Graag tot ziens! Aanmelden: 0630148088.

Gezocht: Kapitein Vincent Wolf - reünie documentaire 'Crazy'

Ik zoek kapitein Vincent Wolf. Hij werkte in Havelte en deed ooit VN missie naar Cambodja. Voor reünie van een documentaire willen we alle deelnemers (lees: militairen die voor de camera hun verhaal deden) uitnodigen. De film 'Crazy' wordt vertoond in Eye - Filmmuseum Amsterdam op 15-11-2022.

Gezocht: Veteranen voormalig Joegoslavië

Voor een kunstproject zoek ik veteranen uit voormalig Joegoslavië. Zie bijlage voor meer informatie.

Ervaringen van een marinier door de ogen van zijn knuffeldier
auther-simon-peijnenborgh-wawaendereisnaardebergen

Simon Peijnenborgh, oud marinier, die na een bijna doodervaring besloot het beste uit zijn leven te halen. De ervaringen die hij opdeed tijdens zijn eigen reis naar zijn innerlijke kompas wil hij graag delen. Op een speelse manier wordt je verbeeldingskracht en nieuwsgierigheid geprikkeld in zijn boek ‘Wawa en de reis naar de bergen’. Thema’s die aangeraakt worden zijn o.a. krachten en talenten, veiligheid en verbondenheid, (zelf)vertrouwen en onzekerheid, vreugde en verdriet etc. Volgens Simon hebben we veel invloed op hoe we ons voelen, hoe gezond en vitaal we ons leven leiden, en hoe we onze dromen realiseren.

Vissen voor Veteranen

Wil je meewerken aan onderzoek? Wie zoeken we: - Je bent veteraan en je ervaart problemen die met jouw uitzending te maken hebben; - Je hebt nog geen hulp gezocht of eerdere ondersteuning/therapie heeft niet voldoende geholpen (Helaas kan je niet deelnemen als je nu in therapie bent); - Je hebt geen ervaring met karper vissen. Een uitzending naar een oorlogsgebied blijft altijd bij en kan gevolgen hebben die belemmerend kunnen zijn. Uit Engels onderzoek blijkt dat de combinatie van het sportvissen in de natuur met andere veteranen positieve effecten heeft op verwerking. Dit onderzoek wordt in Nederland herhaald.. Ga je mee op een 3-daagse bivak in de natuur, volledig verzorgd, met maximaal 9 andere veteranen? Meld je voor 5 november aan door een mail te sturen naar: r.stilkenboom@psytrec.nl .

Forensisch Symposium 2023 in Drachten

Geaccrediteerd Symposium, georganiseerd door: www.dbc-sneek.nl Datum: 28 maart 2023. Fred Dirks en Patrick Broeders zijn eigenaren van dit bedrijf en veteraan. O.a : Dutchbat2 en Dutchbat3 en Transportbat.

Het nieuwste boek van Jan Erik Hoeve is uit: Sarajevo – Donker Zand.
Boek cover - Sarajevo Donker Zand

Een thriller dat zich afspeelt in Sarajevo, de opvolger van Donker Licht (2020). Samenvatting: Twee internationale agenten worden binnen korte tijd gedood in Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië-Herzegovina. Na het succes van hun vorige missie krijgen Joseph Conrad, Rose Hillberry en Buddy Holden de opdracht om uit te vinden wat daar aan de hand is en om actie te ondernemen als de situatie daarom vraagt. Ze stuiten al gauw op een wespennest van dusdanige aard, dat ze zich afvragen of dit niet te groot voor hen is. Aan de andere kant, er zal toch ingegrepen moeten worden om een enorme ramp te voorkomen en ze beseffen dat ze zich wat dat betreft in poll position bevinden. Ze hebben bovendien een belofte gedaan. Op zaterdag 5 november, tussen 14.00 en 16.00 uur signeert Jan Erik zijn boek(en) in de Hoornse Boekhandel, Grote Noord 11 (bij de Roode Steen) 1621 KD Hoorn.

Praktijk voor trauma sensitieve yoga, relatietherapie en traumabehandeling

Praktijk Zoet en den Boer is gespecialiseerd in traumabehandeling, zie www.praktijkzoetendenboer.nl.

Gezocht: veteraan voor interview

Wij zijn drie leerlingen van het Sint Janslyceum in ’s-Hertogenbosch op zoek naar een veteraan om te interviewen. Voor een project voor Nederlands (5 HAVO) hebben wij een boek gelezen over de tweede wereldoorlog en hier hoort ook een interview bij. Wilt u door ons geïnterviewd worden? Neem dan contact op met Remco via 19235@sjl.nl.

Safari & Adventure

Veteraan met een touroperator bedrijf in Tanzania biedt safari's aan voor veteranen en hun familie. Voor vragen mail naar info@greenafricaguide.nl of bel/app +31 630 73 51 71

Maand van de Geschiedenis 15 oktober in het Museum Militaire Traditie

Expositie Maand van de Geschiedenis 15 oktober in het Museum Militaire Traditie Driebergen

Figuranten Gezocht voor de Film DE VUURLINIE

Voor filmopnames voor de nieuwe bioscoopfilm 'DE VUURLINIE' zijn we op zoek naar figuranten/militairen/veteranen die in militair DT zouden willen komen figureren! (Veteranen)kostuum mag ook!) Het betreft een film over Marco Kroon. Meer informatie via Gerald T: +316 36394371 E: gerald.arkensteijn@keyfilm.nl | W: www.keyfilm.nl

Oproep aan oudleden voor reünie Dutch Inf Coy IV (uitzendperiode Libanon 17 april 1985-23 okt 1985)

Reünie Dutch Inf Coy IV (Libanon 17 april 1985-23 okt 1985) op 22 april 2023 Echohome Harskamp.

Een monument voor onze veteranen

Ben op zoek naar donaties, voor het afronden van een monument voor onze veteranen, info via mail.

Dienst makers gezocht om herinneringen op te halen

Dienst kameraden lichting 1963 12 juni C INS T.R Batterij Rhenen Ciebouw K 50 Ossendrecht.

Dienstmakkers 58-5 Nunspeet

Zoek dienstmakkers periode 58-5 JWF Kazerne Nunspeet en Kampen. Zie voor filmpje kazerne Nunspeet en foto's www.alexdekeijser.nl

Marine-veteranen (telegrafisten) die naar NL Nieuw-Guinea gingen gezocht

Ik zoek meer info over mijn Surinaamse opa Henny Deimveld die telegrafist was op een onderzeeër.

Vrijwilligers gezocht Museum Militaire Traditie Driebergen

Museum Militaire Traditie in Driebergen is op zoek naar vrijwilligers met een militaire achtergrond. Wil je je nuttig maken bij het reilen en zeilen van dit militaire museum, dat al vijftig jaar bestaat, meld je dan aan en kom werken in een oergezellig team. We zoeken baliemedewerkers, assistenten voor het beheer en onderhoud van onze collectie en ons gebouw. Meer informatie over het museum krijg je via onze website: Meer informatie ook bij Jan-Pieter de Rooij, KLTZ (LD) b.d., oud- commandant van de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn, bestuursvoorzitter van de Stichting Museum Militaire Traditie, tel. 0685887150, bij wie je je ook kunt aanmelden.” Wil je de sfeer proeven, kom dan woensdagochtend koffie drinken in ons museum en maak vrijblijvend kennis

Tentoonstelling "OP POST!" aan boord museumschip Mercuur te Vlissingen

Thema: De Koninklijke Marine in Zeeland tijdens de Koude Oorlog.

wie kent John Vriends?

Welke veteraan (uit Gilze) heeft op of voor 15 juni nog contact gehad met John Vriends?

De Bromvlieg (personeelsblad van de vliegbasis Twenthe)

L.s., Gevraagd exemplaren van De Bromvlieg. Dit was het personeelsblad van de vliegbasis Twenthe.

RIVIERDAGCRUISE 4 sep NU of NOOIT

Met Stichting NU of NOOIT 4 sep varen Wereldhavendagen. Details www.nu-of-nooit.com

Stichting Nederlandse Veteranen Motorrijders zoekt versterking van haar bestuur

Gezocht: drie nieuwe bestuursleden. Liefst actief dienende veteranen. Voor info: voorzitter@SNVM.eu

Veteranen-bbq Korps Nationale Reserve

Veteranen-bbq Korps Nationale Reserve. Op 9 sept. 16.30-21.30 u. Legerplaats Stroe vvknr@natres.nl

Maatje gezocht

Ik ben op zoek naar mijn maatje uit 1979. Zijn bijnaam was Tuppie, een ras Utrechtenaar.

Een ode aan de geschiedenis en aan zij die zich dagelijks inzetten voor onze vrijheid en veiligheid

Herdenking T-shirts Per pre-order te bestellen op:

Stichting NU of Nooit rivierdagcruise 4 sept

Stichting NU of NOOIT is geen behandelcentrum, maar is erop gericht om op een aansprekende wijze fysiek en psychisch gewonde 'uniformdragers' als lotgenoten bij elkaar te brengen en ervaringen uit te wisselen. Middels deze activiteiten, waarbij respect en waardering ons uitgangspunt is, kunnen betrokkenen in een relaxte sfeer een weg omhoog vinden in hun maatschappelijk/sociaal functioneren. Stichting NU of NOOIT organiseert op zondag 4 september 2022 voor een speciale groep (oud-)geüniformeerden een rivierdagcruise met afvaart en terugkeer in Zwijndrecht en tussendoor een rondvaart door de Rotterdamse havens tijdens de Wereldhavendagen 2022.

Gezocht: Lucius

Ik zou graag in contact komen met de zoon van Gerard Lucius. Samen waren wij in Nieuw-Guinea. Neem contact op met Pierre via pquanjel@kpnmail.nl.

Gezocht - De impact van rituelen

Voor een kort onderzoek ben ik op zoek naar veteranen voor wie een ritueel van betekenis is geweest. Neem contact op met Arjen van Lil via a.van.lil@arq.org.

Wie was met Derk Luisman in Nieuw Guinea?

Ik ben op zoek naar mensen die samen met Derk Luisman in Nieuw Guinea zijn geweest. Neem contact op met Minie Luisman wlohuis58@gmail.com.

Nieuw boek over veteraan - Mark Nijland

De Nachtwandeling is een kort verhaal over een militair (Pim) die onlangs te horen heeft gekregen dat hij zijn functie niet meer mag uitoefenen. Door de gevolgen van een aanslag met een bermbom moet hij zijn functie als sergeant neerleggen. Zelf is Pim het totaal niet eens met die beslissing. Hij wil de realiteit van zijn nieuwe situatie niet onder ogen zien totdat hij met zichzelf geconfronteerd wordt. Lezen? Het boek is bij de meeste e-boekhandels verkrijgbaar.

VOC De Oude Stomp zoekt vrijwilligers

Wilt u iets betekenen voor een veteraan? VOC De Oude Stomp is opzoek naar vrijwilligers die de rol van gastheer/vrouw op zich willen nemen. Voor meer informatie bel met Peter Frohling: 06 46026545 of 0172 785991 DOS

LGBTQIA + Welkom bij Amsterdamse Veteranen Sociëteit

Veteraan Olaf nodigt veteranen die behoren tot de LGBTQIA + community (en overige uniformberoepen) uit, voor een praatje (onder genot van een drankje en hapje) bij de Amsterdamse Veteranen Sociëteit. Waar: Bar Guzzo, Kattenburgerplein 39 Amsterdam. Wanneer: Iedere 2de en 4de maandag van de maand van 13:30 tot 19:00 uur Vraag naar Olaf!

Gezocht: wie kende John Vriends uit Zundert

Ik zoek de veteraan bij wie John op bezoek was op 15 juni in Gilze. Graag contact. Ook anderen svp. Neem contact op met Yanny Vriends via yvriends@xs4all.nl.

Veteraan en woonachtig in Geldrop-Mierlo? 15 sept. bent u welkom bij Thuis! in Mierlo.

Vanaf 19.30 uur is de zaal daar geopend voor de inloop met koffie en thee. Vanaf 20.00 uur start het programma. Wij hopen op een hoge opkomst voor deze avond. Zoals bij iedere bijeenkomst zal er een gastspreker aanwezig zijn. Aansluitend is er tijd voor een informeel samen zijn. Graag houden wij ook een digitaal bestand bij met email adressen, zodat we u bij toekomstige activiteiten, zoals het leggen van een krans op 4 mei op het Brits ereveld, hiervoor kunnen uitnodigen. Daarom vragen wij u als u van plan bent aanwezig te willen op 15 september, dit het liefst per omgaande, maar in ieder geval vóór 9 september 2022, door te geven via emailadres: veteranen.geldrop.mierlo@gmail.com of telefonisch via 06-12994816.

Herdenking bij Indië-monument in Roermond met speciaal lint

Tijdens de Jaarlijkse Herdenking 3 september2022 bij het Nationaal Indië-monument in Roermond is het weer mogelijk om uw vader, moeder, opa, oma etc te eren met een speciaal lint. Deze linten worden in de bomen aan beide zijde naast het verbindingsmonument opgehangen. Na afloop van de herdenking kunt u het lint ophalen of thuis laten sturen.

Wie kende Jan Smit (mijn vader) bij de 7e december divisie Huzaren van Boreel

Wie heeft er gediend met Johannes (Jan) Smit uit Laren bij de Huzaren van Boreel, 7e dec div Indië? Neem contact op met Anja Smit via anjasmit99@gmail.com.

Gezocht: Klazien van Brandwijk Wiltjer

Ik ben op zoek naar Klazien van Brandwijk Wiltjer, helaas ben ik mijn lijntje met haar verloren. Ik zou graag willen weten hoe het met haar is. Neem contact op met Aphra via a.p.van.arondeyn@gmail.com.

Introductie Marjo Sense / energietherapie

Wat energetische therapie nu precies is... ? Kort gezegd: het opschonen van je energiebanen. Alle gebeurtenissen in ons leven zijn gekoppeld aan emoties, posities maar ook negatief, en worden als “informatie” opgeslagen in onze (onzichtbare) energiebanen, ik noem het graag 'je harde schijf'. Deze energiebanen kunnen (meestal onbewust) verstoord en/of uit balans raken door gebeurtenissen en/of ervaringen die je meemaakt. Deze onbalans in je energie kan vervolgens leiden tot een scala van klachten op mentaal, emotioneel, relationeel, maar zeker ook op fysiek gebied. De behandelvorm richt zich op het herstellen van de harmonie en de natuurlijke balans in het lichaam en het bevorderen van het zelfherstellend vermogen van de mens. Benieuwd wat energetische (ook wel energie) therapie voor jou kan betekenen? Kijk dan voor meer informatie op mijn website.

Gezocht: Albertus Polder

Wie kan mij helpen aan de contactgegevens van Albertus Polder of van zijn familie? De heer Polder was als dienstplichtig militair van de lichting 1936 en heeft gevochten bij de gevechten rondom Ypenburg en Overschie bij het Regiment Grenadiers. Neem contact op met Edwin via e.arendonk1@gmail.com.

Nieuws Stichting Veteranen de Kempen

Stichting Veteranen de Kempen wil het volgende bekende maken: In alle 4 de gemeentes van de Kempen actief voor en door veteranen. Doelstelling en te verrichten werkzaamheden van de stichting a. Doel, het bijdragen aan de waardering en erkenning van de veteranen in de gemeentes van De Kempen; b. Het bevorderen van de onderlinge contacten tussen veteranen, partners en gemeentes; c. Het verrichten van alle verdere handelingen, die met vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn; d. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door de veteranen uit te nodigen voor activiteiten die voor hen en door hen worden georganiseerd. Deze activiteiten kunnen een informatief, een verbindend of een herdenkend karakter hebben. Uitvoering van de dodenherdenking in de gemeente Bladel. Voor meer informatie kunt u mailen naar: veteranendekempen@gmail.com

Gezocht: Arie Vermaas

Ik zoek nakomeling van Arie Vermaas, die in Indië als vrijwilliger heeft gediend van 1946-1949. Neem contact op met Maureen Welscher via 0622851488.

Theatervoorstelling : De brieven van Mia

Een familievoorstelling over de Tweede Wereldoorlog en de nieuwe generatie die ook met oorlog en vluchten te maken heeft. Gebaseerd op het beroemde Young Adult jeugdboek van Astrid Sy. De hoofdrol wordt gespeeld door Britte Lagcher (bekend van Expeditie Robinson 2022). Geschikt voor jeugd van 9 – 16 jaar, maar ook ouders en grootouders zullen de voorstelling waarderen.

SVON gaat de ether in

Stichting Veteranen Oost-Nederland (SVON) uit Doetinchem gaat binnenkort wereldwijd de ether in op de 10, 11, 20, 40 meterband. Ook zijn wij te horen op de 2 meter en de 70 cm band via verschillende repeaters van de NOS en NON. Voor meer info kunt u natuurlijk altijd even contact opnemen met ons, of breng een bezoekje in ons mooie ontmoetingscentrum in Doetinchem. Wordt vervolgd, en hou onze website in de gaten voor het laatste nieuws.

Gezocht: Lichting 71/3 kazerne Nunspeet

Graag zou ik in contact komen met mede soldaten uit de Kazerne van Nunspeet van de lichting 71/3. Neem contact op met Wubbo via huft@ziggo.nl.

Utrechtse studenten bedwingen de Pyreneeën voor veteranen

Initiatiefnemer Maarten Koreman: “Geïnspireerd door Engelandvaarder Daan de Moulin bedwingen wij ook de Pyreneeën en werven we fondsen voor de mannen en vrouwen die in de frontlinie hebben gestaan. En dat terwijl we, net als Daniël toen, ook plezier maken onderweg.” Op 9 Juli begint een groep van 21 Utrechtse studenten aan hun eigen klim naar de vrijheid. Joep Wegstapel: “Omdat militairen en burgers zoals Daniël de Moulin, met hun keuze om te vechten voor vrijheid hun eigen leven riskeren, willen wij iets voor hen terug doen. We hebben gekozen voor deze fysiek uitdagende tocht van 50 kilometer door het hooggebergte om het onszelf niet te makkelijk te maken en iets van de ontbering van destijds te ervaren. We hopen een mooi bedrag voor stichting Hulp voor Helden op te halen.’’

Gezocht: Veteraan met gevechtservaring

Wij zijn Floris, Tom en Frederik en voor een schoolonderzoek willen we graag een veteraan met ervaring interviewen. We zouden graag een aantal vragen willen stellen over uw situatie en uw uitzending, en wat voor invloed dit heeft gehad op u, op persoonlijk en maatschappelijk vlak. U kunt ons bereiken op: 187775@gsf.nl. We zien graag uw reactie tegemoet.

Gezocht: veteranen van eenheden in Indië

Ik ben op zoek naar veteranen van: Bataljon Zeeland 2-14 RI 1945-1948 en 5e Genie Veldcompagnie. Neem contact op met paulbeek_1956@yahoo.com. Alvast dank

Gezocht: veteranenauteurs

De Militaire Courant en het Nationaal Comité Veteranendag creëren tijdens Veteranendag op het Malieveld een huiskamer, waarin veteranenauteurs op een ontspannen manier in gesprek kunnen gaan met het publiek. Wij nodigen u van harte uit om hier bij aanwezig te zijn! Wilt u aanwezig zijn en/of heeft u interesse? Geef dan uw naam en geboortedatum door via e-mail redactie@militairecourant.nl onder vermelding van ‘Veteranendag 2022 deelname’. Graag in de mail vermelden om welk boek of boeken het gaat. Meer informatie over de boeken die u geschreven heeft is ook van harte welkom. Aanmelden kan tot 2 mei 2022 13 uur.

Actie voor Stichting Hulphond

Als militair kom je regelmatig in aanraking met collega’s die PTSS hebben of hebben gehad. Zelf heb ik tijdens uitzending ook dingen gezien die ik mentaal moest verwerken. Mij is het gelukt om dit te verwerken, echter zijn er ook collega’s die hier moeite mee hebben en/of hulp bij nodig hebben. Honden kunnen hierbij een uitkomst zijn. Ik heb zelf twee honden en weet wat honden kunnen betekenen voor iemand. Door geld in te zamelen voor stichting hulphond, middels het fietsen van de gehele Tour de France, een dag voor de profs (3328 km, ongeveer 40.000 hoogtemeters), hoop ik collega’s hiermee te kunnen helpen.

Patrick beats ALS

Je zult maar de diagnose A.L.S. krijgen en verteld worden dat je ieder jaar 30% gaat inleveren. Het overkwam de partner van luchtmachtveteraan Kirsti vorig jaar. Lees haar verhaal en de lange weg die ze als gezin nu aan het afleggen zijn. Hiermee ook aandacht voor de donateursactie om de stamceltherapie voor Patrick mogelijk te maken.

Mes uit Indonesië

Wie kan mij meer vertellen over dit mes? Via via is dit bij een oom beland die laatst is overleden. Neem contact op met Pieter Bisschops via pieterbisschops@hotmail.com.

Coaching dag voor geüniformeerden

28 mei is er een coaching dag voor geüniformeerden. Kijk voor meer informatie op onze website.

Model schaal HO 1.87 vliegtuigen, tanks, militaire figuren

Gezocht. Ben met een model militair legerbasis en vliegveld aan het opbouwen schaal 1.87 HO, zoek alles. Neem contact op met Richard via scaniadriver14bbh1@gmail.com.

Oproep: tekenden oorlogsvrijwilligers vrijwillig?

Ik zoek antwoord op de vraag of de lange verbandacte in 1945 voor NL Indië volledig vrijwillig was? Neem contact op met Pauline van de Ven via auteursdomein@gmail.com.

Info over in 1948 uitgereikt "regeringspakket"

Bij terugkomst 11-2-1948 kregen de militairen een "regeringspakket", wie weet wat daarin zat? Neem contact op met Paul Beek via paulbeek_1956@yahoo.com.

Gezocht: Collega's Willem van Rossum

Oud-marine collega's van Willem Jacobus van Rossum uit zijn tijd in Nederlands-Indië. Neem contact op met wlutgert@planet.nl.

Gezocht: Informatie over Nederlands-Indië

Informatie gezocht over 5-7 Ri 1948-1950 (mijn vader diende indertijd in dit regiment) Nederlands Indië. Neem contact op met Mike via Lucacevi@xs4all.nl.

Gezocht: Peter Maarleveld, soldaat Nederlands-Indië

In de nalatenschap van mijn tante Nelly heb ik een aantal brieven van Peter Maarleveld gevonden, Staf comp 1.3. R.I. Peter woonde in Rotterdam en is in 1946 naar Indië vertrokken. Neem contact op met Dina via dinabrezet@gmail.com.

Gezocht: Indiëveteraan Seubers

Kent iemand Arend Seubers? Geb 10-10-19 Klazienaveen Nrd. Getrouwd in 1950 Soerabaja Java. Neem contact op met Anita via anitazwiers@gmail.com.

Boek: Noord-Korea zegt nooit sorry

Op 17 september 1996 strandt een Noord-Koreaanse spionage-onderzeeër voor de kust van Zuid-Korea. De zesentwintig bemanningsleden gaan aan land. Zuid-Korea slaat groot alarm en mobiliseert veertigduizend soldaten: wat volgt is een ijzingwekkende en bloederige klopjacht naar de aangespoelde Noord-Koreaanse bemanningsleden. Elf van hen plegen zelfmoord, dertien worden er vermoord, één wordt nooit gevonden en de laatste, stuurman Lee Kwang-soo, wordt gearresteerd. Wonderlijk genoeg wordt deze stuurman niet gevangen gezet, maar ingelijfd door de Zuid-Koreaanse marine, waar hij later instructeur wordt en tot de dag van vandaag een anoniem leven leidt. Bijna vijfentwintig jaar later stuit correspondent Jeroen Visser per toeval op dit verhaal dat hem onmiddellijk fascineert. Hij is vastbesloten de stuurman te vinden, vooral als blijkt dat Noord-Korea hem na al die jaren nog altijd wil wreken. Het boek is nu verkrijgbaar in de winkel.

Goede doel project: De Unieke Kapitein

Last van PTSS? Moeite met het vragen om hulp? Lees het boek 'De Unieke Kapitein' en krijg antwoorden voor beide!

Gezocht: oude dienstmaten

Oude dienstmaten gezocht van lichting 12 juni 1963,15 Afd Artillerie Legerplaats Ossendrecht. Herinneringen delen ,foto eerste links achteraan staande Henderik Jan Weernink. Neem contact op met hj.weernink@hetnet.nl.

Gezocht: iemand die een docu kan maken

Stichting Veteranen-Actief gaan voor de laatste keer naar voormalig Bosnië om te klussen 202?.... Neem contact op met martindegroot_1@hotmail.com.

Normandië Memorial Mars 2022

80-jarig bestaan van het Korps Commando Troepen.

Op zoek

Ben opzoek naar Jan Wessels. Samen in Haris in Libanon gediend in 1980. Neem contact op met Maarten Driessen via maart1960@gmail.com.

Gezocht: Coins

Tbv aankleding bar zijn we op zoek naar Coins. Alle worden zichtbaar ten toon gesteld. Mail naar jw.verweij@mindef.nl.

Fotoproject nasleep Joegoslavische burgeroorlog

Help mij om een fotoboek te maken van mijn project ‘AFTERMATH’. Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd aan de opleiding HBO toegepaste fotografie en beeldcommunicatie aan de Fotovakschool Amsterdam. Voor mijn eindproject, AFTERMATH, ben ik meerdere keren naar Bosnië en Herzegovina afgereisd om hier de nasleep van de Joegoslavische burgeroorlog te fotograferen. Tot mijn verbazing is er tijdens de geschiedenislessen op school nooit iets over dit onderwerp verteld. Hierdoor wist ik weinig tot niks af van deze oorlog. Tijdens mijn reis heb ik verbleven in en rondom Srebrenica om te leren over wat er hier is gebeurd en hoe de oorlog nog steeds invloed heeft op de bevolking, economie en het landschap. Ik heb gesprekken gevoerd met overlevenden van de oorlog, een Dutchbat veteraan wie is teruggekeerd naar het gebied maar ook met mensen die hebben gevochten in de oorlog om zo hun gezin te beschermen. De serie bestaat uit een combinatie van portretten, landschap en architectuur. Tijdens het fotograferen besloot ik: deze foto’s verdienen een boek. Het is een behoorlijk bedrag wat ik nodig heb om dit boek gepubliceerd te krijgen maar ik ben er hard voor aan het werk. Ik heb namelijk gemerkt dat bijna iedereen van mijn leeftijd en jonger niks over dit onderwerp weet. En ik denk dat elk beetje informatie wat ik over kan brengen van groot belang is. Om de drukkosten te kunnen financieren ben ik een crowdfunding gestart. Ook staan er tegenprestaties bij waarvoor gekozen kan worden (zoals bijvoorbeeld het boek).

Gezocht: vrijwillige chauffeurs

Stichting Puppy-rescue-team zoekt vrijwilligers voor het ophalen van puppy's uit Italië. Neem contact op met Marian (zus van een veteraan die veel vrijwilligerswerk deed) via marianvandendungen433@gmail.com.

Fotografie modellen gezocht

Ik ben opzoek naar (oud-)gedienden met diensthonden die het leuk vinden om op de foto te gaan. Voor meer informatie neem contact op via Chelsey-mb@hotmail.com

Gezocht: Wim Klarenbeek

Ik (Jack Vermeulen) wil graag in contact komen met Wim Klarenbeek, Libanon 82/6. Neem contact op via jaccovermeulen@ziggo.nl.

Dienstmaat gezocht

Ben opzoek naar oude dienstmaat Jan Wessels . Samen in Libanon 1981 gediend in het plaatsje Haris. Neem contact op met Maarten Driessen via maart1960@gmail.com.

Fundraise campagne intergenerationeel oorlogstrauma

Helpen jullie mij een documentaire te gaan maken over het thema intergenerationeel oorlogstrauma? Vanaf 17 januari 2022 start de crowdfund campagne via Voordekunst. Contact: Paul Kotvis, paul@vrijonverveerd.nu

Periode van Klaas Brobbel 1948-1950 in Indonesië

Wie kan mij informatie geven over het verblijf van Klaas Brobbel in Indonesië van sept 1948 - juni 1950? Neem contact op met Henk Brobbel via brobbelh@gmail.com.

Gezocht: Veteranen voor fotoproject

Ik ben Louis Kusters; actief dienend militair en veteraan. Momenteel volg ik aan de Fotovakschool in Eindhoven de opleiding tot Vakfotograaf. Voor mijn afstudeerproject ben ik op zoek naar veteranen die ofwel lijden onder PTSS of een lichamelijk trauma, of daarvan zijn hersteld. Klik op de link voor meer informatie. Contact via louiskusters@gmail.com.

Dienstmakkers Soldaat F.B. Hoitink

Wie zijn de dienstmakkers van F.B. Hoitink, Legernr. 32.12.03.131. Detmers Kazerne Eefde 1953-1954? Neem contact op met Stef Hoitink via hoiti121@delta.nl.

Gezocht - Dutchbat 3 veteranen

Beste lezer, ik ben Mergen Atesalp 21 jaar oud, ik ben bezig met goed doel voor de ex veteranen maar ook voor de Bosniërs (project genaamd neverforget1995). De opbrengst van de boeken is voor intensievere hulp van veteranen en het stadje Srebrenica. Graag zou ik in contact komen met jullie. Lijkt het je interessant of wil je meer info kan je me bereiken op mijn mail : mergen.iceyourdream@gmail.com of een appje sturen naar het nummer: 0031615923911

Op zoek

Ik ben op zoek naar de jongens die met mij gediend hebben in en mei 1994, bij Frabat3, Bihac. Neem contact op met Peter via schenau53@gmail.com.

Zakmessen KL - KLU - KM

Wie heeft nog een BLAUW KLU zakmes liggen? Ik neem het graag tegen vergoeding over. Neem contact op met A. Lossie, afml500901305@gmail.com.

Gezocht - in 1962 op de Hr.Ms. Friesland

Gezocht: Toen nog LTZ1 Koster, matroos1 RAPV1 Donze die in het seinstaion 12 cm zat, matroos Kruisboom. Zijn er nog mensen die met mij, in 1962 op de Hr.Ms. Friesland hebben gezeten? Was zelf VDAT bediende en kon het goed zien. Op de brug dat is boven de commando brug, waar normaal de uitkijkt staat, daar waren LTZ 1 Koster, en Schipper Verwoerd. Matroos Kruisboom en ik VDAT bedienden. Zou die met mij (Hans van Mourik) in contact kunnen komen, via mijn email Hansvanmourik 16@hotmail.com.

Marine Hospitaal Soerabaja

Ik zoek verhalen en foto's van dpl artsen die tussen 1946 en 1950 in dit hospitaal werkten. Meerdere dienstplichtig artsen die tussen 1946 en 1950 hier werkten zijn later in Nederland van grote betekenis geweest. Voor mij belangrijkste voorbeeld is Maarten Mauve, anesthesist. Neem contact op met Johan S. Pöll, mail: jspoll@icloud.com

Buddy Systeem

Ik ben Marielle, een veteraan met auto-immuunziekte, en zoek mensen om leuke dingen mee te ondernemen. Neem contact op met geestelijk verzorger Sanneke Brouwers om in contact te komen met Marielle: spw.brouwers@mindef.nl.

Info Gerrit Robbescheuten, gediend in Nieuw-Guinea

Wie heeft mijn vader Gerrit Robbescheuten, die ca. 1958-1959 in Nieuw-Guinea heeft gediend, gekend? Neem contact op met Yvonne via yvonne191164@gmail.com.

Veteranencoaches

Op www.afhangen.com vind je coaches die ook veteraan zijn. It takes one to know one.

Gezocht: oorlogsvrijwilligers Mariniers Brigade

Oorlogsvrijwilligers Mariniers Brigade die in januari 1945 naar Amerika zijn gegaan om opleiding af te maken. Hr. Jansen zoekt dienstmakkers, 2de regiment 3de peloton. Info naar annamiedema@hotmail.com.

Veteraan gezocht voor contact

Ex Afghanistan vet en Libanon mist het contact met zijn maten en collega's. Veteraan gezocht om samen dingen te doen en te praten over onze missies evt vrijwilligerswerk. Wie wil ook eens praten over zijn ervaringen wie mist het contact ook? Neem contact op met Charles via ccmgreiner@ziggo.nl.

Informatie gezocht over legeronderdelen Ned-Indië

Mijn schoonvader F.M. Oudejans heeft in volgende onderdelen gezeten: 2 RATA, 2 R PdA, R CH. Neem contact met Jac via jacdecrom@yahoo.com.

Gezocht: bak 309. Marine lichting Den Helder 1992

Graag zou ik in contact komen met lichtingsgenoten van bak 309, 1992, Den Helder. Neem contact op met Umit via arikdogan72@gmail.com.

Op zoek naar dienstmakkers en informatie LVMG

Lichting 1984 voor Meteorlogische Dienst Hilversum (LVMG) aan de Doodweg. Neem contact op met Bob via ukee50@gmail.com.

GEZOCHT: LB'ers Vliegbasis Soesterberg 1979

Op zoek naar mensen van de Luchtbewaking die dienden op Vliegbasis Soesterberg rond februari '79. Neem contact op met Bram via bramrozamail@gmail.com.

Gezocht: Video opname reünie Den Helder

Dhr. Burgers ging met Hr Ms de Kortenaer naar Nieuw-Guinea, van februari 1956 tot september 1957. In de jaren '80 vond er in Den Helder een reünie plaats voor de bemanning van de Kortenaer, er zijn toen filmopnames gemaakt door de Koninklijke Marine. Deze video werd samengevoegd met een 8mm film van de bootreis van Den Helder naar Nw Guinea. Toendertijd werden deze 2 videobanden verkocht aan de bezoekers van de reünie. Is er iemand in het bezit van deze videobanden of weet waar de opnames te bekijken zijn? Neem dan contact op met Joop Burgers via jooprietje@hotmail.com.

Verloren contact oud veteraan (stoottroepen)

Ik wil graag weten of de heer Henk Pou(oe)lstra oorspronkelijk afkomstig uit Geleen nog leeft? Neem contact op met Josine.blaffart@gmail.com.

Coin Dig Dragers

Deze coin hebben we laten maken voor de waardering voor dragers van het Dig. info@commanderscoin.nl.

Wie was marinier in Ned.Indië bij de Marbrig, 1e Inbat?

Mijn opa was marinier in Ned.Indië bij het 1e Inbat van de Marbrig. Hij zat hierbij in Compagnie A, 1e Peloton. Alle info is welkom. U kunt mij mailen: femkeenjohn@gmail.com of bellen op: 06-101 68 532. Hartelijk dank!

Master Your Mind coaching

Master Your Mind coaching, waar jij je gedachten leert resetten. Ben je klaar met de ervaring uit het verleden en wil jij de dingen anders gaan ervaren en doen?

Sporten als therapievorm

Sporten als therapievorm voor o.a. PTSS & depressie bij FOUR Performance. Probeer vrijblijvend Mental Fit; een therapievorm waar counseling en personal training samenkomen.

Help. Wie weet meer?

Ik zoek info over mijn vader, Marinus Johannes Kasper (Unifil). Alvast bedankt. Neem contact op met Lavinea via lavinea0205@hotmail.com.

Patches gezocht

Oude of nieuwe patches voor mijn collectie. Neem contact op met Jantine via e.adema27@gmail.com.

Op zoek naar Kapitein bd Swanenburg

Gezocht: Kapitein bd Swanenberg, C-NSE op Camp Butmir, Sarajevo, Bosnie 2008-2009. FLO gegaan rond 2009. Neem contact op met a.v.leeuwen.01@mindef.nl.

Wie heeft informatie over Gerard Vermaas uit Eindhoven?

Mijn vader heeft zijn diensttijd van september 1949 tot april 1951 in Indonesië doorgebracht. Van 7 december 1949 tot 3 augustus 1950 is onbekend bij welke Compagnie hij was ingedeeld. Welke dienstplichtigen uit de lichting 1948 willen vertellen over hun ervaringen in Indonesië? Neem contact op met mw. Vermaas via magvermaas@gmail.com.

Gezocht: boek 'Zeemiliciën bij de Mariniersbrigade'

Boek geschreven door Jan Maas. Ook het verhaal van mijn vader. Neem contact op met Lilian via palianto@zeelandnet.nl.

Motorsport initiatief

Joël Koman is met een Brits raceteam wat van oorsprong opgericht is om gewonde veteranen een kans in motorsport te bieden en alleen bestaat uit coureurs met fysieke en/of mentale beperkingen – aan het onderzoeken welke mogelijke interesse er is vanuit onze Nederlandse gehandicaptengemeenschap. Bij interesse graag contact op nemen via j.koman.rallypoint@gmail.com.

Ik zoek informatie over Baan van Starkenburg

Baan van Starkenburg kwam uit Rijnsburg. Hij was in Ned-Indië periode 1946-1949. Alle info welkom. Neem contact op met dhr. W. van Starkenburg via info@vanstarkenburg.com.

Theatervoorstelling 'Het zwijgen van mijn vader'

Voorstelling door Desiree Hornikx. Muziek van Kees Verweij. Deze voorstelling gaat over haar vader die als jonge militair voor een jaar naar Nederlands Indië wordt uitgezonden. Het worden bijna drie lange jaren. De dagboeken die hij in die periode schreef, lagen in haar jeugd onder in een kast. Onzichtbaar. Ze weet niet wat haar vader dreef. Wat ze wel weet, is dat haar vader zweeg. Hij zweeg. Zijn opdracht was, om, in naam van Koningin en Vaderland, de orde te gaan herstellen. Dat hij vervolgens jarenlang in een guerilla-oorlog terecht kwam, beschrijft hij nauwgezet in zijn dagboek. Jaren na zijn dood leest en herleest Desiree die dagboeken en legt ze haar eigen herinneringen op die van hem. Net zo lang tot ze zijn stem weer hoort.

Gezocht: Kolonel de Jong

Ik zoek kolonel de Jong die in 1948 Jakarta verliet met zijn Indische vrouw en dochter Ingrid (17). Neem contact op met mw. Schouten via schouten.imc@gmail.com.

Gezocht: Een bataljon trok voorbij

Is er iemand die mij aan een (kopie) van het boek Een Bataljon Trok voorbij kan helpen? Neem contact op met Harry via hschunselaar@live.nl.

Gezocht: Fuselier NNG 1950

Gezocht, naam van een fuselier uit Oosterbeek. 7-GRPI Det. Manokwari Nieuw-Guinea. Contact: fwilschut@ziggo.nl.

Gezocht: oud-medewerkers van bunkers aan het vinetaduin

Informatie gevraagd informatie over mensen die gewerkt hebben in de bunkers van Hoek van Holland, ten tijde van de Koude Oorlog. Neem contact op met dhr. Beek via beek51@live.nl.

Birma Siam Spoorlijn

Wie weet veel over de Dodenspoorlijn? Opa verrichtte er dwangarbeid. Ik wil er graag over praten. Neem contact op met Anna Groeneveld, anna@annagroeneveld.nl.

Wandelmaat gezocht

Zoek een wandelmaat omgeving Eindhoven PTSS rugzak en hiking. Neem contact op met Frank via fdeweijer@gmail.com.

Kinderboekje over PTSS

Thuisfronter Mirjam schreef een prentenboekje speciaal voor gezinnen met kleine kinderen, waarvan papa of mama PTSS heeft opgelopen. In het boekje wordt met kleuren van emoties gewerkt waarmee een kind geholpen kan worden met zijn of haar eigen emoties. Het boekje is gebaseerd op het leven van Mirjam en haar man met PTSS. De kosten zijn 7,50 bij enkele afnamen en alle gelden gaan naar een goed doel t.b.v. veteranen.

Podcast Moreel Verwond

Moreel verwond, een indringende documentaire van Marije Schuurman Hess over de morele verwarring die ontstaat bij soldaten in oorlogsgebied. En hoe ingewikkeld het kan zijn om 'gewoon' door te leven bij terugkomst in Nederland.

Willem Tuyn - wie heeft hem gekend?

Opgeleid in Roseneath-USA '45 - aankomst Malakka ± mrt '46 - terug in NL ± '50? Trouwde Joy Maidman. Neem contact op met Monique via moniquetenberge@gmail.com.

Gezocht: Leden KMS lichting 81-1

Alle leden (ook ex-dpl'rs) van deze lichting. Met name Bert Jan van Dam en Hans Giesbers. Neem contact op met reunie.kms.81.1@gmail.com.

Op zoek naar informatie door Stichting Oud Indiëgangers Meppel

Wij zoeken militairen uit Meppel die in 1945-1950 uitgezonden zijn geweest naar Ned. Indië. Neem contact op met Henk Spraakman via hspraakman@icloud.com.

Libanon veteraan gezocht

Ik zoek contactgegevens van mijn maatje op de post 7-8 in de periode nov 1982-1983, Ruud Roelofs. Neem contact op met Paul Koeter pkoeter@chello.nl.

Informatie over tijd in Nederlands Indie 5-7ri

Ik zou graag iemand spreken van het 5-7ri uit Nederlands-Indië over mijn vader M. Goudzwaard. Neem contact op met Anneke Kouwenhoven via anneke.kouwenhoven@gmail.com.

Slapen in een boogtent samen met je uitzendcollega's

Wil je een kleine reünie houden met je uitzendcollega’s? Een leuk weekeind weer in de boogtent. Het arrangement kan uitgebreid worden met ontbijt, een blauwe hap (net als op de kazerne) en/of een BBQ. Er kunnen maximaal 10 personen in de tent. Voor maatwerk even bellen of mailen. Voor een compleet weekeinde ben je dan ongeveer 68,00 euro p/p kwijt. Eventueel in combinatie met het lopen van de sunset march te Nijmegen.

Gezocht: Andreas Kortbeek

Goedendag, ben opzoek naar oude baksmaat André Kortbeek EMMV 09/1990, alle informatie welkom dank u. Neem contact op met Thompson Glenn via coyote280670@hotmail.com.

Tfu-3/Tfe-4

Gezocht: herinneringsboek ISAF "Niets is wat het lijkt" (Uruzgan,Tfu-3/Tfe-4) cd-rom. Neem contact op met daniel-lips@outlook.com.

Oude Submariner horloges uit de jaren 1950-1980

Marineveteraan zoekt oude Submariner horloges (1950-1980) v. verzameling. Bied realistische prijs. Neem contact op Marcel Visser via marcel.visser@yahoo.com.

Gezocht

Wie heeft informatie over Bas van Breugel, was in NL Indië van 1948 tot 1950. Neem contact op met l.f.j.vanbreugel@planet.nl

AAT Indië veteranen op herhaling

Gezocht - AAT Indië veteranen die op herhaling zijn geweest in de jaren 1950 - 1960. Contact via bgpm.peters@gmail.com.

Gedenksteen Rotatie T9 105 Transportbataljon Busovaca 1994

Wie heeft er informatie over de gedenksteen van rotatie T9, welke stond voor Hotel Nunspeet Busovaca? Neem contact op met Hans via mailto:vdgender@gmail.com.

Ere ring voor veteranen

De Veteranenring als teken van verbintenis, vriendschap, broederschap.

Nederland Indië verleden opa

Wie heeft er meer informatie over Jacob Brinks of Nederlands Indië 1949-1950 1ste reg inf Mail naar tim_stoppels@hotmail.com