Prikbord online

Ben je op zoek naar een collega-veteraan? Verkoop je interessante spullen voor veteranen? Of wil je iets delen met veteranen? Via het Prikbord van Checkpoint Online deel je makkelijk je oproep.
Vul het formulier in en je bericht staat binnenkort op deze website.
Shave the soldier

Van woensdag 28 juni 15.00 u tot donderdag 29 juni 15.00 u vindt op de Gen Kootkazerne te Stroe de actie Shave the soldier, save a soul plaats.
24 uur lang wordt er geknipt en geschoren door barbiers van Defensie. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Stichting Hulphond. Een van de doelen van deze marathonactie is het onder de aandacht brengen wat een hulphond voor veteranen kan betekenen.

Het evenement is ontstaan door gesprekken die plaats vonden in de kappersstoel tijdens uitzending en is geïnitieerd door KPL 1 Femke.
De actie wordt geopend door generaal bd Peter van Uhm. De opbrengst wordt de volgende dag symbolisch overhandigd aan de Stichting Hulphond. Er is muziek van dj,s ,van de eigen band van de Stichting en er wordt gesproken door Erwin Kamp en Jean Debie.

Veteranendag Hellevoetsluis

17 juni 2023 regionale veteranendag Hellevoetsluis, gemeente Voorne aan Zee.

Reünie 77-2 KMAR ber

Er wordt gewerkt aan een reünie van ber peloton kmar 77-2, maart 2024. Geef je op middels e-mail. Stuur je aanmelding naar Geert Smid g_smid@hotmail.com of Hans Walvius walvius.h@gmail.com.

Aanmelden Veteranen Motorrit 23 & 24 juni 2023

Rij jij mee op de motor naar Veteranendag?

4 mei herdenking Utrecht

Tijdens de Nationale Dodenherdenking op het Domplein traden Peter en Ruben Hein op in de Domkerk.

Ruben Hein 1.

Ruben Hein 2.

Foto Angeliek de Jonge.

Indiëveteraan en kleinkind in gesprek

Op zoek naar een Indië veteraan die zou willen meewerken aan mijn afstudeerproject. Zie bijlage.

Klazien Wiltjer-van Brandwijk

Ik ben zoekende naar Klazien Wiltjer-van Brandwijk en Fred van Brandwijk.  Ik zoek deze twee fantastische mensen die voor Checkpoint hebben geschreven en gefotografeerd. Ik ben heel benieuwd hoe het met hen gaat. Helaas uit het oog verloren maar niet uit het hart.

UNTAC marine officier/arts

UNTAC marine officier/arts ziekenhuis (gewonden aanslag door Rode Khmer) Siem Reap 12-3-1993

Op veteranen dag 24 juni aanstaande ben ik als vrijwilliger bij de static Alouette III aanwezig op het Malieveld.

Gezocht: Sjef Dekker uit Naaldwijk lichting 79-4

Sjef was Nekaf Chauffeur in Libanon van Kol. van Genugten en is in april 1980 op een mijn gereden.

Zijspan Veteranen Dagen

Zon, wind, regen en heel veel vliegen. We kennen het wel. Bij motorrijden komt nog wel is wat kijken. Dat maakt voor echte die-hards niet uit.

Er zijn veteranen die het geweldig vinden om nog eens een rit in de open buitenlucht te maken.
En daarbij het echte gevoel van Motorrijden te ervaren.

Heeft u interesse om eens mee te rijden met een rit?

Kijk dan op

www.zijspanveteranendagen.nl 

En meld u aan!

Wij kijken uit naar de dag die niet snel vergeten wordt.

Gala Tenue van Heutsz te koop
GT Prikbordonline

GT van Heutsz, 4 delig. Zie foto in bijlage.
Colbert maat 50, pantalon maat 29/30-32. Teab.

Delftse veteranen gezocht voor een documentaire!

Wij zijn opzoek naar Delftse veteranen die mee willen werken aan onze documentaire. Mail ons! redactie@stad-delft.nl

Appartement te huur Zuid Spanje
huur huis in spanje met zwembad

4-persoonsappartement te huur in prachtig Andalusië.
Kijk nu op onze site.

Interview veteraan Srebrenica

Hallo ik ben op zoek naar een Srebrenica veteraan voor een video interview. Ik hoor het graag!

Onderzoek naar Moral Injury

Via de link vindt u meer informatie. Bij vragen kan u contact opnemen met Mariëlle de Goede, m.de.goede@arq.org

Alvast ontzettend bedankt voor uw bijdrage!

Ik ben benieuwd naar uw verhalen! Kijk snel voor meer informatie in de bijlagen!

Beste Veteraan,

Als allereerst wil ik u al bedanken voor het openen van mijn bijlagen. Dat betekent dat u mij mogelijk al een klein stapje verder helpt. Ik zal mijzelf eerst kort even voorstellen voordat ik verder ga over de praktische informatie. Mijn naam is Maxim en ik ben 22 jaar jong. Ik heb vanaf kleins af aan altijd een interesse gehad voor de gebeurtenissen in de Tweede Wereld Oorlog. Dit komt voornamelijk door het onbegrip wat er in het verleden heeft afgespeeld en de mogelijkheid om een begrip te krijgen van deze historische evenementen om ze in de toekomst ook voort te kunnen blijven vertellen. Op dit moment ga ik afstuderen aan de universiteit van Breda in de studie Internationaal Toerisme. Mijn onderzoek zal gaan over moraliteit en sociale ethiek van Tweede Wereld Oorlog Herdenkingen. Nu begrijp ik dat dit best een mond vol is, dus ik zal het verder even kort toelichten.

De aanleiding van mijn scriptie is gestart bij de ontwikkeling van het pretpark ‘’Tribute To The Heroes’’. Dit park zal in 2025 zijn deuren openen op de locatie van D-Day in Normandië. De plannen rondom dit pretpark zijn recentelijk veel in opspraak gekomen door Veteranen organisaties in Normandië, nabestaanden, mensen binnen dit vakgebied of binnen de sector rondom geschiedenis. Dat komt omdat er de vraag heerst ‘’Is dit wel ethisch verantwoord?’’. Tegenwoordig zien we dat plekken rondom de Tweede Wereld Oorlog steeds commerciëler worden. Locaties worden steeds grotere trekpleisters voor toerisme. Ook dit wordt in twijfel getrokken. Het doel van het in leven houden van een specifieke locatie dient volgens velen gebaseerd te op respect naar het verleden, en het bijleren van geschiedenis aan de maatschappij. Binnen mijn onderzoek ga ik kijken hoe de toeristische branche ethische principes zou moeten behandelen met een nadruk op kwetsbare historische momenten, net zoals die van de Tweede Wereld Oorlog.

Mijn opa is zelf naar Nederlands-Indië geweest en hij heeft inmiddels al de geweldige leeftijd van 93 bereikt. Toch besef ik me maar al te goed dat de veteranen die deze belangrijke verhalen kunnen delen met de jongeren generaties langzaam steeds kleiner wordt. Het is ontzettend belangrijk om informatie te blijven delen rondom dit onderwerp, echter dient dit wel op de juiste manier gedaan te worden. De woorden dienen gevuld te zijn met respect en liefde.

Om meer kennis op te doen rondom mijn onderzoek, en een beter beeld te krijgen van de diverse perspectieven die hier betrokken bij worden wilde ik u vragen of iemand binnen uw organisatie, of een veteraan misschien met mij rond te tafel zou willen gaan zitten. Hierin zullen diverse vraagstukken naar boven komen met betrekking tot normen, waarden, belangen, inzichten op de gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld, wat de juiste manier van herdenken is, en hoe u of een mogelijk ander persoon tegen dit soort maatschappelijke onderwerpen aankijkt. U zal gedurende een mogelijke afspraak dan ook meer informatie ontvangen rondom diverse voorbeelden en inzagen binnen mijn onderzoek.

Ik hoop meer van u te horen!
U kunt mij eventueel ook telefonisch bereiken: +31 6 39899332

Met hoopvolle en vriendelijke groetjes,
Maxim Theeuwes

Jan Scheele van de marine

Wij zoeken nazaten van Jan Scheele die woonde op de Buthdijk in Axel.

Pelgrimreis

Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob is een vereniging die het pelgrimeren naar Santiago de Compostela stimuleert op allerlei manieren.
Wij zijn een zeer grote, zeer actieve vereniging met bijna 15.000 leden. We weten dat de meeste mensen op pelgrimstocht gaan om bijzonderen redenen: een naaste verloren, de weg even kwijt zijn, de weg zoeken na pensionering, een switch in de loopbaan maken enz. Slechts weinigen hebben een echt religieuze reden. Onze vereniging is dan ook seculier, d.w.z. niet gebonden aan enig geloof. Mocht u meer over ons willen weten, dan kunt u contact met me opnemen. Aansluiten bij een pelgrimsreis zoals deze organisatie beschrijft kan het voor veteranen mogelijk maken om met lotgenoten de tocht te ondernemen.

Opzoek - Deelnemers Smaldeel 5 - Nieuw Guinea - 1960

IK zoek opvarenden van Hr.Ms. Karel Doorman, Groningen, Limburg in 1960 die geen NGH kruis hebben

Reünie 163 Verbandplaats Cie

Samen met Nico Olsthoorn, Arjo Hensen en Ad Baartmans organiseer ik een reunie van onze lichtingen. Het gaat om het onderdeel 163 verbandsplaats cie, aka de joker compagnie. gelegerd aan de Generaal Spoorkazerne in Ermelo.

Ken je mensen die hier gediend hebben breng ze dan op de hoogte van dit initiatief. Reposten is natuurlijk ook helemaal top.
Alvast bedankt.

Sporten bij Compound-Eemnes met korting

Veteranen en actief dienend militairen ontvangen 10% korting op hun sport abonnement bij Compound

Afhangen

Hier vind je 85 coaches die zelf jarenlang werkzaam zijn geweest bij o.a. defensie.

Te huur gaaf appartement in Andalusië

Boek een week en krijg 1 dag korting met je pas.

Reünie organiseren 41 Tkbat 83-3

Op zoek naar oud dienstmakkers tankcdt. Leopard 2 / 41 TKBAT lichting 83-3 om iets te organiseren.

Reünie lichting 79-6 Generaal Majoor Berghuijskazerne Middelburg

Oud dienstkameraden,
Graag jullie huidige adressen voor het organiseren van een reünie!

Veteranenspecial hotel restaurant de Oringer Marke te Odoorn

Prijs p.p. €229.- o.b.v. all-in, 4 nachten/5dagen – ma/vrij 0591-519000

Veteranenbijeenkomst gemeente Alkmaar 18-11-22

Met dit avondvullende en complete programma vermaakten de ongeveer 150 veteranen zich prima. Veel nieuwe contacten werden gelegd waarbij ook naar toekomstplannen werd gekeken. Blauwe hap, borrel en tafelgoochelaar. Top programma voor de aanwezige veteranen.

Veteraan zoekt hulp voor buitenwerkzaamheden

Op advies van maatschappelijk werk plaatsen we deze oproep:
Wij zijn op zoek naar mensen/veteranen die op zoek zijn naar zinvol bezig zijn en ons willen helpen met de buitenwerkzaamheden op onze woonboerderij gelegen in De Betuwe.
Werkzaamheden variëren tussen de tuin onkruidvrij maken/houden tot stal uit mesten en van schuur opruimen tot (bos)maaien. Je kan er net zoveel tijd en energie in stoppen als je zelf wilt en leuk vindt. Wij zijn blij en dankbaar voor alle hulp. Inwendige mens wordt goed verzorgd.

Ervaringen van een marinier door de ogen van zijn knuffeldier
auther-simon-peijnenborgh-wawaendereisnaardebergen

Simon Peijnenborgh, oud marinier, die na een bijna doodervaring besloot het beste uit zijn leven te halen. De ervaringen die hij opdeed tijdens zijn eigen reis naar zijn innerlijke kompas wil hij graag delen. Op een speelse manier wordt je verbeeldingskracht en nieuwsgierigheid geprikkeld in zijn boek ‘Wawa en de reis naar de bergen’.
Thema’s die aangeraakt worden zijn o.a. krachten en talenten, veiligheid en verbondenheid, (zelf)vertrouwen en onzekerheid, vreugde en verdriet etc.
Volgens Simon hebben we veel invloed op hoe we ons voelen, hoe gezond en vitaal we ons leven leiden, en hoe we onze dromen realiseren.

Het nieuwste boek van Jan Erik Hoeve is uit: Sarajevo – Donker Zand.
Boek cover - Sarajevo Donker Zand

Een thriller dat zich afspeelt in Sarajevo, de opvolger van Donker Licht (2020).

Samenvatting:
Twee internationale agenten worden binnen korte tijd gedood in Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië-Herzegovina. Na het succes van hun vorige missie krijgen Joseph Conrad, Rose Hillberry en Buddy Holden de opdracht om uit te vinden wat daar aan de hand is en om actie te ondernemen als de situatie daarom vraagt. Ze stuiten al gauw op een wespennest van dusdanige aard, dat ze zich afvragen of dit niet te groot voor hen is. Aan de andere kant, er zal toch ingegrepen moeten worden om een enorme ramp te voorkomen en ze beseffen dat ze zich wat dat betreft in poll position bevinden. Ze hebben bovendien een belofte gedaan.

Op zaterdag 5 november, tussen 14.00 en 16.00 uur signeert Jan Erik zijn boek(en) in de Hoornse Boekhandel, Grote Noord 11 (bij de Roode Steen) 1621 KD Hoorn.

Praktijk voor trauma sensitieve yoga, relatietherapie en traumabehandeling

Praktijk Zoet en den Boer is gespecialiseerd in traumabehandeling, zie www.praktijkzoetendenboer.nl.

Safari & Adventure

Veteraan met een touroperator bedrijf in Tanzania biedt safari’s aan voor veteranen en hun familie.
Voor vragen mail naar info@greenafricaguide.nl of bel/app +31 630 73 51 71

Een monument voor onze veteranen

Ben op zoek naar donaties, voor het afronden van een monument voor onze veteranen, info via mail.

Dienst makers gezocht om herinneringen op te halen

Dienst kameraden lichting 1963 12 juni C INS T.R Batterij Rhenen Ciebouw K 50 Ossendrecht.

Dienstmakkers 58-5 Nunspeet

Zoek dienstmakkers periode 58-5 JWF Kazerne Nunspeet en Kampen.

Zie voor filmpje kazerne Nunspeet en foto’s www.alexdekeijser.nl

Marine-veteranen (telegrafisten) die naar NL Nieuw-Guinea gingen gezocht

Ik zoek meer info over mijn Surinaamse opa Henny Deimveld die telegrafist was op een onderzeeër.

Vrijwilligers gezocht Museum Militaire Traditie Driebergen

Museum Militaire Traditie in Driebergen is op zoek naar vrijwilligers met een militaire
achtergrond.
Wil je je nuttig maken bij het reilen en zeilen van dit militaire museum, dat al
vijftig jaar bestaat, meld je dan aan en kom werken in een oergezellig team. We zoeken
baliemedewerkers, assistenten voor het beheer en onderhoud van onze collectie en ons
gebouw.

Meer informatie over het museum krijg je via onze website:

Meer informatie ook bij Jan-Pieter de Rooij, KLTZ (LD) b.d., oud- commandant van de Van
Braam Houckgeestkazerne in Doorn, bestuursvoorzitter van de Stichting Museum Militaire
Traditie, tel. 0685887150, bij wie je je ook kunt aanmelden.”

Wil je de sfeer proeven, kom dan woensdagochtend koffie drinken in ons museum en
maak vrijblijvend kennis

De Bromvlieg (personeelsblad van de vliegbasis Twenthe)

L.s.,
Gevraagd exemplaren van De Bromvlieg. Dit was het personeelsblad van de vliegbasis Twenthe.

Maatje gezocht

Ik ben op zoek naar mijn maatje uit 1979. Zijn bijnaam was Tuppie, een ras Utrechtenaar.

Gezocht: Lucius

Ik zou graag in contact komen met de zoon van Gerard Lucius. Samen waren wij in Nieuw-Guinea. Neem contact op met Pierre via pquanjel@kpnmail.nl.

Wie was met Derk Luisman in Nieuw Guinea?

Ik ben op zoek naar mensen die samen met Derk Luisman in Nieuw Guinea zijn geweest. Neem contact op met Minie Luisman wlohuis58@gmail.com.

Nieuw boek over veteraan - Mark Nijland

De Nachtwandeling is een kort verhaal over een militair (Pim) die onlangs te horen heeft gekregen dat hij zijn functie niet meer mag uitoefenen. Door de gevolgen van een aanslag met een bermbom moet hij zijn functie als sergeant neerleggen. Zelf is Pim het totaal niet eens met die beslissing. Hij wil de realiteit van zijn nieuwe situatie niet onder ogen zien totdat hij met zichzelf geconfronteerd wordt.
Lezen? Het boek is bij de meeste e-boekhandels verkrijgbaar.

VOC De Oude Stomp zoekt vrijwilligers

Wilt u iets betekenen voor een veteraan? VOC De Oude Stomp is opzoek naar vrijwilligers die de rol van gastheer/vrouw op zich willen nemen.

Voor meer informatie bel met Peter Frohling: 06 46026545 of 0172 785991 DOS

LGBTQIA + Welkom bij Amsterdamse Veteranen Sociëteit

Veteraan Olaf nodigt veteranen die behoren tot de LGBTQIA + community (en overige uniformberoepen) uit, voor een praatje (onder genot van een drankje en hapje) bij de Amsterdamse Veteranen Sociëteit.

Waar: Bar Guzzo, Kattenburgerplein 39 Amsterdam. Wanneer: Iedere 2de en 4de maandag van de maand van 13:30 tot 19:00 uur.

Vraag naar Olaf!

Gezocht: wie kende John Vriends uit Zundert

Ik zoek de veteraan bij wie John op bezoek was op 15 juni in Gilze. Graag contact. Ook anderen svp. Neem contact op met Yanny Vriends via yvriends@xs4all.nl.

Wie kende Jan Smit (mijn vader) bij de 7e december divisie Huzaren van Boreel

Wie heeft er gediend met Johannes (Jan) Smit uit Laren bij de Huzaren van Boreel, 7e dec div Indië? Neem contact op met Anja Smit via anjasmit99@gmail.com.

Gezocht: Klazien van Brandwijk Wiltjer

Ik ben op zoek naar Klazien van Brandwijk Wiltjer, helaas ben ik mijn lijntje met haar verloren. Ik zou graag willen weten hoe het met haar is. Neem contact op met Aphra via a.p.van.arondeyn@gmail.com.

Introductie Marjo Sense / energietherapie

Wat energetische therapie nu precies is… ? Kort gezegd: het opschonen van je energiebanen. Alle gebeurtenissen in ons leven zijn gekoppeld aan emoties, posities maar ook negatief, en worden als “informatie” opgeslagen in onze (onzichtbare) energiebanen, ik noem het graag ‘je harde schijf’. Deze energiebanen kunnen (meestal onbewust) verstoord en/of uit balans raken door gebeurtenissen en/of ervaringen die je meemaakt. Deze onbalans in je energie kan vervolgens leiden tot een scala van klachten op mentaal, emotioneel, relationeel, maar zeker ook op fysiek gebied. De behandelvorm richt zich op het herstellen van de harmonie en de natuurlijke balans in het lichaam en het bevorderen van het zelfherstellend vermogen van de mens.
Benieuwd wat energetische (ook wel energie) therapie voor jou kan betekenen? Kijk dan voor meer informatie op mijn website.

Gezocht: Albertus Polder

Wie kan mij helpen aan de contactgegevens van Albertus Polder of van zijn familie? De heer Polder was als dienstplichtig militair van de lichting 1936 en heeft gevochten bij de gevechten rondom Ypenburg en Overschie bij het Regiment Grenadiers. Neem contact op met Edwin via e.arendonk1@gmail.com.

Gezocht: Arie Vermaas

Ik zoek nakomeling van Arie Vermaas, die in Indië als vrijwilliger heeft gediend van 1946-1949. Neem contact op met Maureen Welscher via 06 – 22 85 14 88.

SVON gaat de ether in

Stichting Veteranen Oost-Nederland (SVON) uit Doetinchem gaat binnenkort wereldwijd de ether in op de 10, 11, 20, 40 meterband. Ook zijn wij te horen op de 2 meter en de 70 cm band via verschillende repeaters van de NOS en NON. Voor meer info kunt u natuurlijk altijd even contact opnemen met ons, of breng een bezoekje in ons mooie ontmoetingscentrum in Doetinchem. Wordt vervolgd, en hou onze website in de gaten voor het laatste nieuws.

Gezocht: Lichting 71/3 kazerne Nunspeet

Graag zou ik in contact komen met mede soldaten uit de Kazerne van Nunspeet van de lichting 71/3. Neem contact op met Wubbo via huft@ziggo.nl.

Gezocht: veteranen van eenheden in Indië

Ik ben op zoek naar veteranen van: Bataljon Zeeland 2-14 RI 1945-1948 en 5e Genie Veldcompagnie. Neem contact op met paulbeek_1956@yahoo.com. Alvast dank.

Mes uit Indonesië

Wie kan mij meer vertellen over dit mes? Via via is dit bij een oom beland die laatst is overleden. Neem contact op met Pieter Bisschops via pieterbisschops@hotmail.com.

Model schaal HO 1.87 vliegtuigen, tanks, militaire figuren

Gezocht. Ben met een model militair legerbasis en vliegveld aan het opbouwen schaal 1.87 HO, zoek alles. Neem contact op met Richard via scaniadriver14bbh1@gmail.com.

Gezocht: Collega's Willem van Rossum

Oud-marine collega’s van Willem Jacobus van Rossum uit zijn tijd in Nederlands-Indië. Neem contact op met wlutgert@planet.nl.

Gezocht: Informatie over Nederlands-Indië

Informatie gezocht over 5-7 Ri 1948-1950 (mijn vader diende indertijd in dit regiment) Nederlands Indië. Neem contact op met Mike via Lucacevi@xs4all.nl.

Gezocht: Peter Maarleveld, soldaat Nederlands-Indië

In de nalatenschap van mijn tante Nelly heb ik een aantal brieven van Peter Maarleveld gevonden, Staf comp 1.3. R.I. Peter woonde in Rotterdam en is in 1946 naar Indië vertrokken. Neem contact op met Dina via dinabrezet@gmail.com.

Gezocht: Indiëveteraan Seubers

Kent iemand Arend Seubers? Geb 10-10-19 Klazienaveen Nrd. Getrouwd in 1950 Soerabaja, Java. Neem contact op met Anita via anitazwiers@gmail.com.

Gezocht: oude dienstmaten

Oude dienstmaten gezocht van lichting 12 juni 1963,15 Afd Artillerie Legerplaats Ossendrecht. Herinneringen delen. Foto eerste links achteraan staande Henderik Jan Weernink. Neem contact op met hj.weernink@hetnet.nl.

Op zoek

Ben opzoek naar Jan Wessels. Samen in Haris in Libanon gediend in 1980. Neem contact op met Maarten Driessen via maart1960@gmail.com.

Gezocht: Coins

Tbv aankleding bar zijn we op zoek naar Coins. Alle worden zichtbaar ten toon gesteld. Mail naar jw.verweij@mindef.nl.

Gezocht: Wim Klarenbeek

Ik (Jack Vermeulen) wil graag in contact komen met Wim Klarenbeek, Libanon 82/6. Neem contact op via jaccovermeulen@ziggo.nl.

Periode van Klaas Brobbel 1948-1950 in Indonesië

Wie kan mij informatie geven over het verblijf van Klaas Brobbel in Indonesië van sept 1948 – juni 1950? Neem contact op met Henk Brobbel via brobbelh@gmail.com.

Dienstmakkers Soldaat F.B. Hoitink

Wie zijn de dienstmakkers van F.B. Hoitink, Legernr. 32.12.03.131. Detmers Kazerne Eefde 1953-1954? Neem contact op met Stef Hoitink via hoiti121@delta.nl.

Op zoek - Frabat3

Ik ben op zoek naar de jongens die met mij gediend hebben in en mei 1994, bij Frabat3, Bihac. Neem contact op met Peter via schenau53@gmail.com.

Gezocht - in 1962 op de Hr.Ms. Friesland

Gezocht: Toen nog LTZ1 Koster, matroos1 RAPV1 Donze die in het seinstaion 12 cm zat, matroos Kruisboom. Zijn er nog mensen die met mij, in 1962 op de Hr.Ms. Friesland hebben gezeten?
Was zelf VDAT bediende en kon het goed zien. Op de brug dat is boven de commando brug, waar normaal de uitkijkt staat, daar waren LTZ 1 Koster, en Schipper Verwoerd. Matroos Kruisboom en ik VDAT bedienden. Zou die met mij (Hans van Mourik) in contact kunnen komen, via mijn email hansvanmourik 16@hotmail.com.

Buddy Systeem

Ik ben Marielle, een veteraan met auto-immuunziekte, en zoek mensen om leuke dingen mee te ondernemen. Neem contact op met geestelijk verzorger Sanneke Brouwers om in contact te komen met Marielle: spw.brouwers@mindef.nl.

Info Gerrit Robbescheuten, gediend in Nieuw-Guinea

Wie heeft mijn vader Gerrit Robbescheuten, die ca. 1958-1959 in Nieuw-Guinea heeft gediend, gekend? Neem contact op met Yvonne via yvonne191164@gmail.com.

Veteranencoaches

Op www.afhangen.com vind je coaches die ook veteraan zijn. It takes one to know one.

Gezocht: oorlogsvrijwilligers Mariniers Brigade

Oorlogsvrijwilligers Mariniers Brigade die in januari 1945 naar Amerika zijn gegaan om opleiding af te maken. Hr. Jansen zoekt dienstmakkers, 2de regiment 3de peloton. Info naar annamiedema@hotmail.com.

Veteraan gezocht voor contact

Ex Afghanistan vet en Libanon mist het contact met zijn maten en collega’s. Veteraan gezocht om samen dingen te doen en te praten over onze missies evt vrijwilligerswerk. Wie wil ook eens praten over zijn ervaringen wie mist het contact ook? Neem contact op met Charles via ccmgreiner@ziggo.nl.

Informatie gezocht over legeronderdelen Ned-Indië

Mijn schoonvader F.M. Oudejans heeft in volgende onderdelen gezeten: 2 RATA, 2 R PdA, R CH. Neem contact met Jac via jacdecrom@yahoo.com.

Gezocht: bak 309. Marine lichting Den Helder 1992

Graag zou ik in contact komen met lichtingsgenoten van bak 309, 1992, Den Helder. Neem contact op met Umit via arikdogan72@gmail.com.

Op zoek naar dienstmakkers en informatie LVMG

Lichting 1984 voor Meteorlogische Dienst Hilversum (LVMG) aan de Doodweg. Neem contact op met Bob via ukee50@gmail.com.

GEZOCHT: LB'ers Vliegbasis Soesterberg 1979

Op zoek naar mensen van de Luchtbewaking die dienden op Vliegbasis Soesterberg rond februari ’79. Neem contact op met Bram via bramrozamail@gmail.com.

Gezocht: Video opname reünie Den Helder

Dhr. Burgers ging met Hr Ms de Kortenaer naar Nieuw-Guinea, van februari 1956 tot september 1957. In de jaren ’80 vond er in Den Helder een reünie plaats voor de bemanning van de Kortenaer, er zijn toen filmopnames gemaakt door de Koninklijke Marine. Deze video werd samengevoegd met een 8mm film van de bootreis van Den Helder naar Nw Guinea. Toendertijd werden deze 2 videobanden verkocht aan de bezoekers van de reünie. Is er iemand in het bezit van deze videobanden of weet waar de opnames te bekijken zijn? Neem dan contact op met Joop Burgers via jooprietje@hotmail.com.

Verloren contact oud veteraan (stoottroepen)

Ik wil graag weten of de heer Henk Pou(oe)lstra oorspronkelijk afkomstig uit Geleen nog leeft? Neem contact op met josine.blaffart@gmail.com.

Wie was marinier in Ned.Indië bij de Marbrig, 1e Inbat?

Mijn opa was marinier in Ned.Indië bij het 1e Inbat van de Marbrig. Hij zat hierbij in Compagnie A, 1e Peloton. Alle info is welkom. U kunt mij mailen: femkeenjohn@gmail.com of bellen op 06-101 68 532. Hartelijk dank!

Master Your Mind coaching

Master Your Mind coaching, waar jij je gedachten leert resetten. Ben je klaar met de ervaring uit het verleden en wil jij de dingen anders gaan ervaren en doen?

Sporten als therapievorm

Sporten als therapievorm voor o.a. PTSS & depressie bij FOUR Performance. Probeer vrijblijvend Mental Fit; een therapievorm waar counseling en personal training samenkomen.

Help. Wie weet meer?

Ik zoek info over mijn vader, Marinus Johannes Kasper (Unifil). Alvast bedankt. Neem contact op met Lavinea via lavinea0205@hotmail.com.

Op zoek naar Kapitein bd Swanenburg

Gezocht: Kapitein bd Swanenberg, C-NSE op Camp Butmir, Sarajevo, Bosnie 2008-2009. FLO gegaan rond 2009. Neem contact op met a.v.leeuwen.01@mindef.nl.

Wie heeft informatie over Gerard Vermaas uit Eindhoven?

Mijn vader heeft zijn diensttijd van september 1949 tot april 1951 in Indonesië doorgebracht. Van 7 december 1949 tot 3 augustus 1950 is onbekend bij welke Compagnie hij was ingedeeld. Welke dienstplichtigen uit de lichting 1948 willen vertellen over hun ervaringen in Indonesië? Neem contact op met mw. Vermaas via magvermaas@gmail.com.

Gezocht: boek 'Zeemiliciën bij de Mariniersbrigade'

Boek geschreven door Jan Maas. Ook het verhaal van mijn vader. Neem contact op met Lilian via palianto@zeelandnet.nl.

Motorsport initiatief

Joël Koman is met een Brits raceteam wat van oorsprong opgericht is om gewonde veteranen een kans in motorsport te bieden en alleen bestaat uit coureurs met fysieke en/of mentale beperkingen – aan het onderzoeken welke mogelijke interesse er is vanuit onze Nederlandse gehandicaptengemeenschap.
Bij interesse graag contact op nemen via j.koman.rallypoint@gmail.com.

Ik zoek informatie over Baan van Starkenburg

Baan van Starkenburg kwam uit Rijnsburg. Hij was in Ned-Indië periode 1946-1949. Alle info welkom. Neem contact op met dhr. W. van Starkenburg via info@vanstarkenburg.com.

Gezocht: Kolonel de Jong

Ik zoek kolonel de Jong die in 1948 Jakarta verliet met zijn Indische vrouw en dochter Ingrid (17). Neem contact op met mw. Schouten via schouten.imc@gmail.com.

Gezocht: Fuselier NNG 1950

Gezocht, naam van een fuselier uit Oosterbeek. 7-GRPI Det. Manokwari Nieuw-Guinea. Contact: fwilschut@ziggo.nl.

Gezocht: oud-medewerkers van bunkers aan het vinetaduin

Opgeleid in Roseneath-USA ’45 – aankomst Malakka ± mrt ’46 – terug in NL ± ’50? Trouwde Joy Maidman. Neem contact op met Monique via moniquetenberge@gmail.com.