Veteranenloket

Nederlandse veteranen, oorlogs-, dienstslachtoffers en hun relaties hebben ook na hun diensttijd recht op optimale zorg en dienstverlening. Die krijg je via het Veteranenloket van het Nederlands Veteraneninstituut. Dat is sinds 2014 formeel verankerd in de Veteranenwet.

Het Veteranenloket biedt toegang tot zorg en dienstverlening van het ministerie van Defensie, het Nederlands Veteraneninstituut, het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen (LZV), het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) en het Veteranen Platform (VP) en maakt deze centraal bereikbaar via één website en telefoonnummer.

Het Veteranenloket geeft ook toegang tot begeleiding, advies en ondersteuning door bijvoorbeeld een zorgcoördinator, een buddy voor de veteraan of een coördinator voor het thuisfront.

Navigeer direct naar...

Het Veteranenloket is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Bel 088 334 00 00* of stuur een e-mail naar info@veteranenloket.nl.

Bel je vanuit het buitenland? Een aantal buitenlandse providers ondersteunt nog geen 088-nummers. Bel in dat geval naar 0031 343 744 178.

* In verband met een technisch probleem is het telefoonnummer van het Veteranenloket 's avonds en 's nachts niet bereikbaar. U kunt bellen naar 0900 415 55 55. U krijgt dan direct een bedrijfsmaatschappelijk werker aan de lijn.

Het Veteranenloket is er ook voor jou tijdens het coronavirus. Heb je een hulpvraag? Ook in deze tijd is het Veteranenloket er voor jou als veteraan.

Heb je het gevoel dat je na je uitzending niet meer de oude bent? Doe de test (Mirror) en bekijk welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen

Het LZV is een samenwerking van elf kwalitatief hoogwaardige zorginstellingen gericht op zorgprofessionals.

LZV Vlag

Het Veteranenloket is powered by