VOC – De Treffer

3 oktober 2014
Deel dit bericht:
Smitsstraat 17
5611 HM, Eindhoven
040-8487920
Naar de website

 

Omdat er in 2005 in Eindhoven de behoefte bestond aan een locatie waar veteranen elkaar konden ontmoeten. Is op initiatief van een aantal veteranen op 24 april 2006 de Stichting Veteranen Brabant Zuid Oost (SVBZO) opgericht, deze zal als basis dienen voor het Ontmoetingscentrum. Hierover is het toenmalig bestuur in gesprek gegaan, met Burgemeester Alexander Sakkers van de gemeente Eindhoven. Dit resulteerde in 2007 in het ter beschikking stellen door de gemeente Eindhoven, van een pand aan de Smitsstraat 17 te Eindhoven in de wijk ‘de Bergen’.

Opening Ontmoetingscentrum
Na veel inspanningen van het Bestuur, vrijwilligers, militairen van 13 Gemechaniseerde Brigade uit Oirschot, een aantal donaties en sponsoring door verschillende personen, organisaties en bedrijven uit de regio, is op 24 april 2008 het Veteranen Ontmoetingscentrum ‘de Treffer’ geopend, door voormalig Staatssecretaris van Defensie, Jack de Vries en Burgemeester van Eindhoven, Rob van Gijzel.

Heden en toekomst
In 2012 is door het huidige Bestuur begonnen met het moderniseren van het Ontmoetingscentrum. Door het aanschaffen van onder andere nieuw apparatuur, hoopt de SVBZO te kunnen voorzien in de behoeften van alle veteranen. Door middel van donaties, sponsoring en veel persoonlijke inzet van Bestuur en vrijwilligers zal het Ontmoetingscentrum worden onderhouden.
Daarnaast wordt hard gewerkt aan de uitbreiding van de activiteiten die in en vanuit het Ontmoetingscentrum georganiseerd worden. Dit alles met het oog op het realiseren van goede naamsbekendheid onder veteranen en anderen. Maar ook door maatschappelijke inzet hopen wij een bijdrage te leveren aan de bekendheid van het fenomeen ‘veteraan’ en ‘het Ontmoetingscentrum’ in de regio Zuidoost Brabant en daarbuiten.

De wijk ‘de Bergen’
Het Ontmoetingscentrum is gelegen in de wijk “de Bergen”; dit is een van de oudste wijken van Eindhoven en ligt in het centrum van de stad. Deze wijk kent letterlijk veel gezichten, naast mooie karakteristieke woonhuizen vind je er een veelzijdigheid aan (unieke) winkel en horecagelegenheden.
Deze westelijke binnenstad rand is gelegen tussen de Willemstraat, de Mauritsstraat/Edenstraat, de Dommel, de Wal en de Keizersgracht.
Zij wordt gekenmerkt door kleinschalige, vaak nog historische bebouwing met een gemengd karakter. Het gebied wordt aangeduid met het begrip “Quartier Vivant” omdat het met z’n restaurants, cafés en speciale winkels de sfeer oproept van het “Quartier Latin” in Parijs.
Daarnaast is het centrum van Eindhoven met haar winkels en horecagelegenheden op loopafstand verwijderd van het Ontmoetingscentrum.

Contactgegevens
Waar: Inloophuis De Treffer, Smitsstraat 17, 5611 HM Eindhoven
Telefoon: 040-84 87 920 of 06-57 15 43 79
E-mail: jancoolen.svbzo@gmail.com
Beheerder: Jan Coolen
Wanneer:

  • maandags van 14:00 tot 18:00 uur
  • woensdags van 14.00 tot 18.00 uur
  • donderdags van 14:00 tot 21:00 uur
  • zaterdags van 12:30 tot 17:00 uur

Inloophuis De Treffer:

VOC-logo