Sport en de Veteraan

Deel dit bericht:
De belangrijkste resultaten uit de enquête “Sport en de Veteraan”.

Sport is belangrijk. Voor iedereen. Niet alleen om fitter of dunner of sterker te worden, maar zeker ook als ondersteuning van herstel of ter ondersteuning van revalidatie. Het Veteraneninstituut ziet dat er enorm veel initiatieven worden genomen om veteranen sportactiviteiten aan te bieden.  Dat inzicht, én de komende Invictus Games, was een reden om een enquête uit te zetten onder veteranen om te inventariseren wat daar de sportbehoefte is, welke kennis er is over sportactiviteiten en welke motivaties er zijn om wel (of niet) te sporten.

Een deel van de ondervraagden gaf aan het liefst met medeveteranen te sporten vanwege de kameraadschap en herkenbaarheid. Een ander deel gaf aan dat sporten met mede-veteranen niet doorslaggevend is, maar dat zij in de buurt willen sporten of in een geschikte omgeving (denk aan aangepast sporten).

Het Veteraneninstituut is nu aan het onderzoeken hoe we het sportaanbod voor veteranen bekender kunnen maken. Via onderstaand aanmeldformulier kunnen zowel eenmalige sportactiviteiten als veteranensportclubs aangemeld worden.

Niet overtuigd om te gaan sporten? Wellicht haal je wat inspiratie uit onze Sportcasts, die in aanloop naar de komende editie van de Invictus Games gepubliceerd zijn. In elke editie vertelt een veteraan over het belang van sport in zijn of haar leven.

De komende tijd houden we je via onze social media kanalen op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het sportaanbod voor veteranen. Mis je iets of wil je zelf wat aanbieden, laat het ons vooral weten via sport@veteraneninstituut.nl.

Aanmelden sportactiviteit

  • Is er een specifieke doelgroep waar de club of activiteit zich op richt?

  • Wij verzamelen uw persoonsgegevens conform de geldende wet- en regelgeving. Lees onze privacy- en cookieverklaring voor meer informatie.