“Wij kunnen ons niks voorstellen bij een missie”

29 oktober 2014
Deel dit bericht:
Het optreden van veteraan Dennis Kroon bij The Voice of Holland levert veel (positieve) reacties op. Op het blog van de Nederlandse Veteranendag hebben we verschillende reacties op een rijtje gezet:

Het begon tijdens de Blind Auditions, de eerste ronde van het tv-programma. Jurylid Ali B vroeg Dennis naar zijn verleden als militair. Zijn inzet voor vrede en veiligheid in de wereld leverde ‘respect’ op van Marco Borsato en applaus vanuit de zaal.

Voor zijn deelname deed Dennis nog maar weinig op de sociale media, maar zijn fanbase groeide snel na de eerste aflevering. Inmiddels heeft hij op Twitter, Facebook en Instagram enkele duizenden volgers. Ook hier werd met waardering gereageerd op zijn verhaal.

Daaronder ook een aantal bekende Nederlanders, zoals programmamaker Jörgen Raymann:

Dennis!! Trots op je! Na alles wat je voor ons land hebt gedaan, verdien je dit! Wat een stem! You The man! #tvoh

— Jörgen Raymann (@JorgenRaymann) 12 september 2014

 

De combinatie van zijn mooie stem en verhaal maakt hem een populaire en geliefde kandidaat in The Voice. Dit merkt ook de media op. De Telegraaf, LINDA Magazine en RTV Utrecht berichtten over de zingende veteraan. In het programma van DJ Edwin Evers op Radio 538 bleek ook waarom Nederlanders graag de verhalen van veteranen horen: “Wij kunnen ons daar niets bij voorstellen”, zei de DJ toen hij vroeg of Dennis kon uitleggen wat hij in Irak, Bosnië en Afghanistan heeft gedaan.

Inmiddels maakte The Voice een nieuwe korte reportage over het beroep van Dennis, en ging het afgelopen vrijdag in de tweede ronde opnieuw over zijn ervaringen op missie. In die tweede ronde, genaamd The Battles, versloeg hij zijn directe concurrent Remko Harms. Wij wensen Dennis volgende maand veel succes tijdens de liveshows!