“Herdenken met voetbal: De ‘Jos ten Brinke-cup”

29 mei 2012
Deel dit bericht:
Sinds 2009 vindt elke zomer de ‘Jos ten Brinke-cup’ plaats; een voetbaltoernooi georganiseerd door de ouders van Jos. Jos was een echte voetballiefhebber. Hij speelde niet alleen zelf graag voetbal, maar was ook groot fan van FC Twente. Toen Jos net was gesneuveld maakte zijn broer een muurschildering met de tekst: “Jos, you’ll never walk alone”.

Sinds 2009 vindt elke zomer de ‘Jos ten Brinke-cup’ plaats;  een voetbaltoernooi georganiseerd door de ouders van Jos. Jos was een echte voetballiefhebber. Hij speelde niet alleen zelf graag voetbal, maar was ook groot fan van FC Twente. Toen Jos net was gesneuveld maakte zijn broer een muurschildering met de tekst: “Jos, you’ll never walk alone”.

Dit officieuze clublied van FC Twente hebben wij ook opgezet tijdens de afscheidsdienst op Kamp Holland en bij ons op de buitenpost. In de gangen van onze compagnie in Oirschot wordt Jos ook met voetbal herdacht: er hangt een t-shirt van FC Twente met zijn naam erop en alle handtekeningen van het team.

Tijdens de ‘Jos ten Brinke-cup’ speelt het vriendenteam van Jos tegen een team van onze compagnie. Dat is een heel speciale dag. We eindigen de cup met een barbecue. Dit alles vindt plaats op het voetbalveld bij de ouders van Jos. Het is een mooie manier om samen Jos te herdenken. We maken van de gelegenheid gebruik om bij te praten, herinneringen op te halen, maar ook bijvoorbeeld om het graf van Jos te bezoeken.

Ik vind het heel bijzonder dat de ouders van Jos zo betrokken zijn bij de compagnie. Op deze manier blijft Jos altijd onderdeel van ons.