Gevolgen voor thuisfront

Deel dit bericht:
Het Veteranenloket is er ook voor het thuisfront van veteranen.

Als partner, kind of ouder van een veteraan, weet je als geen ander dat een oorlog blijvende sporen achterlaat. Zowel lichamelijk als psychisch. Misschien zit je daardoor met vragen, of je maakt je zorgen en wilt weten hoe je de veteraan het beste kan steunen. Mogelijk ervaar je zelf problemen. Bijvoorbeeld doordat je partner, ouder of kind niet meer dezelfde is, zich terugtrekt of agressief gedrag vertoont. Weet dat je er niet alleen voor staat.

thuisfront-veteraan-militair

Veteranenloket voor het thuisfront

Het Veteranenloket is er ook voor het thuisfront van veteranen. Bel met 088 334 00 00 of stuur een e-mail naar info@veteranenloket.nl. Voor informatie of advies, contact met lotgenoten of voor een verwijzing naar een professionele hulpverlener. Er zijn mogelijkheden voor behandelingen gericht op het hele gezin. Ook is het mogelijk om als partner of kind bij het hulptraject van een veteraan betrokken te worden.

Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen

De psychosociale zorg van het Veteranenloket wordt aangeboden door twaalf instellingen die samen het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen (LZV) vormen. Deze organisaties zijn er ook voor jou als thuisfront. Het Veteranenloket is de toegangspoort. Stel dus daar eerst je vraag.

Samen hebben de twaalf instellingen bijna alle vormen van psychosociale hulp in huis. Ze vormen een keten van zorg, en stemmen hun diensten nauwkeurig op elkaar af. Zo bieden ze een enorme diversiteit in zorg, van kortdurende behandelingen tot topklinische zorg.

Thuisfrontgroep Nederlands Veteraneninstituut

Wil je na de uitzending van jouw veteraan in contact komen of blijven met andere thuisfronters? Wij brengen je graag met hen in contact via onze (besloten) Facebookgroep. Het maakt niet uit of jouw veteraan al uit dienst is of nog steeds in dienst: je bent en blijft een thuisfronter. Twee keer per jaar organiseert het Nederlands Veteraneninstituut een ontmoetingsdag voor het thuisfront. Wil je meer weten over onze thuisfrontgroep en activiteiten, lees dan verder op onze thuisfrontpagina.

PTSS informatiekaart voor kinderen

In samenwerking met het Trimbos-instituut is er een informatiekaart gemaakt voor kinderen vanaf 6-7 jaar, waarvan een ouder PTSS heeft. Download de informatiekaart.