Achtergrond

Deel dit bericht:
Nederlands Veteraneninstituut, een historisch overzicht.

Het Nederlands Veteraneninstituut is ontstaan uit een samenvoeging van  zes organisaties/organisatieonderdelen die zich al jaren inzetten voor de Nederlandse veteranen, dienstslachtoffers en hun relaties. Met gebundelde krachten zet het Nederlands Veteraneninstituut zich breed in voor erkenning, waardering en zorg voor veteranen en hun thuisfront.

 

veteranen-veteraneninstituut

Een nieuwe organisatie

Op 1 januari 2021 ging het Nederlands Veteraneninstituut officieel van start. Door de samenvoeging in één nieuwe organisatie brengen de voormalige organisaties (stichting het Veteraneninstituut, stichting De Basis, de afdeling Zorgcoördinatie van het ABP/APG, het programmabureau van het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen, de coördinatie Nuldelijnsondersteuning van het Veteranen Platform en de stichting Nederlandse Veteranendag) alle kennis, kracht en kunde samen.

Tijdlijn

Wat ging er vooraf aan de start van het Nederlands Veteraneninstituut? Bekijk hieronder de tijdlijn, met de belangrijkste gebeurtenissen en ontwikkelingen op het gebied van veteranenzaken.

1 / 1

Over de organisatie

Wil je meer weten over het Nederlands Veteraneninstituut en hoe de organisatie is ingericht?

De thuisbasis van het Nederlands veteraneninstituut in Doorn