In gesprek met een veteraan

Deel dit bericht:
Influencers praten met veteranen over vrijheid.

Als het goed is denk je bij 4 en 5 mei gelijk aan Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Veteranen hebben een belangrijke rol gespeeld in onze vrijheid. Drie influencers gingen het gesprek hierover aan met een veteraan.

dennis-kroon-benr-veteraan-vrijheid

BENR & veteraan Dennis Kroon

BENR bestaat uit het muziek duo Bart en Robin. Beide 28 jaar en een gedeelde passie: muziek maken. Daarom gingen zij op muzikale wijze het gesprek aan met Dennis. Dennis is een veteraan met een gouden stem, dit zorgde voor een prachtige combinatie!

Slaapcoach Mark Schadenberg & veteraan Theo Schriks

Slaapcoach Mark Schadenberg is slaap- en angstcoach, maar ook veteraan. Hij besloot op zijn achttiende bij defensie te gaan en op zijn negentiende werd hij voor het eerst uitgezonden. Hij vertrok in 2006 naar Afghanistan. De ervaringen die hij tijdens zijn missies heeft opgedaan hebben veel indruk gemaakt op Mark, waarmee hij uiteindelijk in 2017 besloot anderen te helpen. Mark gaat in gesprek met Theo Schriks, Libanonveteraan en vrijwillig uitgezonden geweest in 1979. Hoe gaat hij om met 4 en 5 mei?

Bekijk zijn video!

Mark en Theo in gesprek.

De Nagelkerkjes & veteraan Hans Droppert

De Nagelkerkjes zijn een gezellige familie met maar liefst acht kinderen. Het gezin bestaat uit de ouders Jan en Sofie en hun kinderen Merel, Eline, Stan, Noud, Floor, Guusje, Madelief en Junior. Elke dag komt er een nieuwe video online op hun Youtube kanaal. Hierin laten zij zien wat zij elke dag doen. In deze video gaat veteraan Hans op bezoek bij de familie en eet een hapje mee.

Meer 4 & 5 mei

Meer weten over de activiteiten die het Nederlands Veteraneninstituut organiseert? Klik op onderstaande link voor meer informatie.

erecouloir-herdenking-4-mei-dam