Prikbord online

Ben je op zoek naar een collega-veteraan? Verkoop je interessante spullen voor veteranen? Of wil je iets delen met veteranen? Via het Prikbord van Checkpoint Online deel je makkelijk je oproep.
Vul het formulier in en je bericht staat binnenkort op deze website.
Oogstfeest bij de Klaproos
Oogstfeest

Stichting de Klaproos organiseert het gehele jaar door activiteiten. Op 2 oktober was er weer een gezellig en sportief samenzijn. De Klaproos richt zich op vrouwelijke veteranen van alle leeftijden, rangen en standen en met uitzendervaring van ongeacht welk (soort). Nieuwsgierig geworden?

TeamNL Rolstoelrugby zoekt toppers!
rolstoelrugby

TeamNL Rolstoelrugby is op zoek naar nieuwe teamleden! Rolstoelrugby, liefkozend ook wel 'murderball' genoemd, is één van de meest indrukwekkende sporten van de Paralympische Spelen. Nederland heeft de ambitie daar op korte termijn ook te staan en zoekt versterking.

Marine Hospitaal Soerabaja

Ik zoek verhalen en foto's van dpl artsen die tussen 1946 en 1950 in dit hospitaal werkten. Meerdere dienstplichtig artsen die tussen 1946 en 1950 hier werkten zijn later in Nederland van grote betekenis geweest. Voor mij belangrijkste voorbeeld is Maarten Mauve, anesthesist. Neem contact op met Johan S. Pöll, mail: jspoll@icloud.com

Veteranenkaart

Ben je op zoek naar een veteranencafé? Neem dan een kijkje op de Veteranenkaart. Veteraan Pim maakte deze interactieve kaart om eenvoudig te kunnen zien of er een ontmoetingsplek bij jou in de buurt is. Hij hoopt dat veteranen zo nog makkelijker een veteranencafé kunnen vinden en contact kunnen maken met andere veteranen, als zij daar behoefte aan hebben. Wil je een wijziging doorgeven of heb je een toevoeging voor de kaart? Neem dan contact op met Pim via info@kazernekaart.nl.

Buddy Systeem

Ik ben Marielle, een veteraan met auto-immuunziekte, en zoek mensen om leuke dingen mee te ondernemen. Neem contact op met geestelijk verzorger Sanneke Brouwers om in contact te komen met Marielle: spw.brouwers@mindef.nl.

Info Gerrit Robbescheuten, gediend in Nieuw-Guinea

Wie heeft mijn vader Gerrit Robbescheuten, die ca. 1958-1959 in Nieuw-Guinea heeft gediend, gekend? Neem contact op met Yvonne via yvonne191164@gmail.com.

Veteranencoaches

Op www.afhangen.com vind je coaches die ook veteraan zijn. It takes one to know one.

Veteranenconcert via youtube

Dit veteranenconcert vangt aan zaterdag 11 september om 22.00 uur en is bedoeld voor alle veteranen waar ook ter wereld. Veteranen in Arizona gebruiken classic/crossover liedjes als therapie en naar het schijnt met succes. Hier is de link naar het kanaal dat dit concert gaat uitzenden:

Gezocht: oorlogsvrijwilligers Mariniers Brigade

Oorlogsvrijwilligers Mariniers Brigade die in januari 1945 naar Amerika zijn gegaan om opleiding af te maken. Hr. Jansen zoekt dienstmakkers, 2de regiment 3de peloton. Info naar annamiedema@hotmail.com.

Veteraan gezocht voor contact

Ex Afghanistan vet en Libanon mist het contact met zijn maten en collega's. Veteraan gezocht om samen dingen te doen en te praten over onze missies evt vrijwilligerswerk. Wie wil ook eens praten over zijn ervaringen wie mist het contact ook? Neem contact op met Charles via ccmgreiner@ziggo.nl.

Niet voor niets gesneuveld

De taliban wint steeds meer terrein in Afghanistan. Zijn "onze jongens" dan voor niets gesneuveld? Dit artikel van verslaggever Serge Sekhuis stond in de krant "De Limburger" van donderdag 12 augustus 2021 waarin de terechte opmerking gemaakt wordt door de vader van Kevin van de Rijdt: "Mijn zoon mag niet voor niets gesneuveld zijn".

Informatie gezocht over legeronderdelen Ned-Indië

Mijn schoonvader F.M. Oudejans heeft in volgende onderdelen gezeten: 2 RATA, 2 R PdA, R CH. Neem contact met Jac via jacdecrom@yahoo.com.

Gezocht: bak 309. Marine lichting Den Helder 1992

Graag zou ik in contact komen met lichtingsgenoten van bak 309, 1992, Den Helder. Neem contact op met Umit via arikdogan72@gmail.com.

Op zoek naar dienstmakkers en informatie LVMG

Lichting 1984 voor Meteorlogische Dienst Hilversum (LVMG) aan de Doodweg. Neem contact op met Bob via ukee50@gmail.com.

GEZOCHT: LB'ers Vliegbasis Soesterberg 1979

Op zoek naar mensen van de Luchtbewaking die dienden op Vliegbasis Soesterberg rond februari '79. Neem contact op met Bram via bramrozamail@gmail.com.

Gezocht: Video opname reünie Den Helder

Dhr. Burgers ging met Hr Ms de Kortenaer naar Nieuw-Guinea, van februari 1956 tot september 1957. In de jaren '80 vond er in Den Helder een reünie plaats voor de bemanning van de Kortenaer, er zijn toen filmopnames gemaakt door de Koninklijke Marine. Deze video werd samengevoegd met een 8mm film van de bootreis van Den Helder naar Nw Guinea. Toendertijd werden deze 2 videobanden verkocht aan de bezoekers van de reünie. Is er iemand in het bezit van deze videobanden of weet waar de opnames te bekijken zijn? Neem dan contact op met Joop Burgers via jooprietje@hotmail.com.

Verloren contact oud veteraan (stoottroepen)

Ik wil graag weten of de heer Henk Pou(oe)lstra oorspronkelijk afkomstig uit Geleen nog leeft? Neem contact op met Josine.blaffart@gmail.com.

Coin Dig Dragers

Deze coin hebben we laten maken voor de waardering voor dragers van het Dig. info@commanderscoin.nl.

Wie was marinier in Ned.Indië bij de Marbrig, 1e Inbat?

Mijn opa was marinier in Ned.Indië bij het 1e Inbat van de Marbrig. Hij zat hierbij in Compagnie A, 1e Peloton. Alle info is welkom. U kunt mij mailen: femkeenjohn@gmail.com of bellen op: 06-101 68 532. Hartelijk dank!

KFOR-2 Reünie 41 (NL) Arty Bn

Zaterdag 11 september 2021. Om je aan te melden ga je naar www.veteranenartillerie.nl of www.artillerieveteranen.nl.

Master Your Mind coaching

Master Your Mind coaching, waar jij je gedachten leert resetten. Ben je klaar met de ervaring uit het verleden en wil jij de dingen anders gaan ervaren en doen?

Sporten als therapievorm

Sporten als therapievorm voor o.a. PTSS & depressie bij FOUR Performance. Probeer vrijblijvend Mental Fit; een therapievorm waar counseling en personal training samenkomen.

Help. Wie weet meer?

Ik zoek info over mijn vader, Marinus Johannes Kasper (Unifil). Alvast bedankt. Neem contact op met Lavinea via lavinea0205@hotmail.com.

Patches gezocht

Oude of nieuwe patches voor mijn collectie. Neem contact op met Jantine via e.adema27@gmail.com.

Veteranendag 2021

Het was weer een geslaagde Veteranendag op camping De Maasakker in Megen. Ed en Linda, bedankt!

Aanbieding boek - Reddingsteam KLu

'Dienen in nood, het vliegende reddingsteam van de KLu 1994-2015', geschreven door Pieter L. Schram. De gehele, chronologische beschreven geschiedenis van dit bijzondere squadron. €36 in plaats van €44,95. Stuur een e-mail naar info@lanasta.eu met je naam, adresgegevens en veteranenpasnummer of print de bestelbon uit.

Triatlon voor veteranen

Als eerbetoon aan alle veteranen en voor het goede doel gaat Joep Derksen op 26 juni (Veteranendag) een triatlon aan. Dat betekent, dat hij 1,5 kilometer gaat zwemmen, 42,195 kilometer gaat fietsen en 10 kilometer gaat turbowandelen. Het is onduidelijk, hoe lang dat gaat duren. Iedereen kan een euro inzetten op de verwachte totale tijd, die Derksen nodig heeft. Degene die het dichtst bij de totaal gebruikte tijd zit, wint 100 euro. Alle opbrengsten gaan naar de Stichting Zinsnede en het geld wordt gebruikt om boeken met verhalen van veteranen uit te delen aan groep 8-leerlingen van basisscholen.

Op zoek naar Kapitein bd Swanenburg

Gezocht: Kapitein bd Swanenberg, C-NSE op Camp Butmir, Sarajevo, Bosnie 2008-2009. FLO gegaan rond 2009. Neem contact op met a.v.leeuwen.01@mindef.nl.

Nu of nooit!

Te koop aangeboden: Hans van de Wall & Rien Stegman, Commando. Achnacarry 1942-Roosendaal 2014. Neem contact op met Ronald via r.e.kon@ziggo.nl.

Veteranen gevraagd voor online enquête

My name is Warwick Lucas (Lukey). I am an Australian Army Veteran, as an EX 2RAR recon soldier I did two tours of Afghanistan (2007/8 and 2011/12). I have served alongside the Dutch armed forces in Afghanistan from 2007 to 2008. After I discharged, I went to university and studied psychology at Deakin University. Today I am doing a study about stress and growth for veterans. As a veteran, I need your help conducting an online study, we have a series of online surveys to fill out in your own time. The results of this study may have important ramifications for future veterans like you. Please share this with other veterans you know. Find out more here: https://tinyurl.com/DeakinMilitary1

Wie heeft informatie over Gerard Vermaas uit Eindhoven?

Mijn vader heeft zijn diensttijd van september 1949 tot april 1951 in Indonesië doorgebracht. Van 7 december 1949 tot 3 augustus 1950 is onbekend bij welke Compagnie hij was ingedeeld. Welke dienstplichtigen uit de lichting 1948 willen vertellen over hun ervaringen in Indonesië? Neem contact op met mw. Vermaas via magvermaas@gmail.com.

Gezocht: boek 'Zeemiliciën bij de Mariniersbrigade'

Boek geschreven door Jan Maas. Ook het verhaal van mijn vader. Neem contact op met Lilian via palianto@zeelandnet.nl.

Motorsport initiatief

Joël Koman is met een Brits raceteam wat van oorsprong opgericht is om gewonde veteranen een kans in motorsport te bieden en alleen bestaat uit coureurs met fysieke en/of mentale beperkingen – aan het onderzoeken welke mogelijke interesse er is vanuit onze Nederlandse gehandicaptengemeenschap. Bij interesse graag contact op nemen via j.koman.rallypoint@gmail.com.

Ik zoek informatie over Baan van Starkenburg

Baan van Starkenburg kwam uit Rijnsburg. Hij was in Ned-Indië periode 1946-1949. Alle info welkom. Neem contact op met dhr. W. van Starkenburg via info@vanstarkenburg.com.

Theatervoorstelling 'Het zwijgen van mijn vader'

Voorstelling door Desiree Hornikx. Muziek van Kees Verweij. Deze voorstelling gaat over haar vader die als jonge militair voor een jaar naar Nederlands Indië wordt uitgezonden. Het worden bijna drie lange jaren. De dagboeken die hij in die periode schreef, lagen in haar jeugd onder in een kast. Onzichtbaar. Ze weet niet wat haar vader dreef. Wat ze wel weet, is dat haar vader zweeg. Hij zweeg. Zijn opdracht was, om, in naam van Koningin en Vaderland, de orde te gaan herstellen. Dat hij vervolgens jarenlang in een guerilla-oorlog terecht kwam, beschrijft hij nauwgezet in zijn dagboek. Jaren na zijn dood leest en herleest Desiree die dagboeken en legt ze haar eigen herinneringen op die van hem. Net zo lang tot ze zijn stem weer hoort.

De Weekendbreak

Vanaf 1 juni ga ik (Marco) om de week een programma maken voor Omroep V, ''De Weekendbreak''. Met daarin vooral muziek, nieuwtjes en andere zaken die militairen/veteranen interesseren. Heb je wat leuks te melden? Zoek je je oude buddy? Ben je van plan een reünie te organiseren? Of wil je gewoon een leuke uitzendingsanekdote vertellen? Of wil je een leuke plaat aanvragen? Kan jij goed jingles maken? Stuur dan een bericht via ons Facebook account.

Atlantic Lion 1983: 114 Afdva

Ivm een publicatie ben ik op zoek naar manschappen van 114 Afdva die deelnamen aan Atlantic Lion. Neem contact op met Victor Laurentius via v.laurentius@gmail.com.

Oproep: Bezoek WO2 veteraan

Jasper van Haren heeft een grote affiniteit met WO2. Hij is verbonden aan de Stichting Fields of Honor - elke naam een gezicht. Graag zou hij een bezoekje willen brengen aan een WO2 veteraan voor het uitwisselen van verhalen. Wilt u bezoek of weet u iemand die dit waardeert? Neem contact op met Jasper via jappieyo@hotmail.com.

Veteranen op Bali

21 februari aangekomen in Jakarta. Na 5 dagen quarantaine naar Bali. Onverwacht Padi gehaald. Contact: shilohjosafat@gmail.com.

Gezocht: Kolonel de Jong

Ik zoek kolonel de Jong die in 1948 Jakarta verliet met zijn Indische vrouw en dochter Ingrid (17). Neem contact op met mw. Schouten via schouten.imc@gmail.com.

Gezocht: Een bataljon trok voorbij

Is er iemand die mij aan een (kopie) van het boek Een Bataljon Trok voorbij kan helpen? Neem contact op met Harry via hschunselaar@live.nl.

Gezocht: Fuselier NNG 1950

Gezocht, naam van een fuselier uit Oosterbeek. 7-GRPI Det. Manokwari Nieuw-Guinea. Contact: fwilschut@ziggo.nl.

Gezocht: Foto's van Indië veteranen

Wij zijn opzoek naar foto's van Indië veteranen i.v.m documentatie van Bataljon 3-12 R.I. Contact via info3.12ri@gmail.com.

Gezocht: oud-medewerkers van bunkers aan het vinetaduin

Informatie gevraagd informatie over mensen die gewerkt hebben in de bunkers van Hoek van Holland, ten tijde van de Koude Oorlog. Neem contact op met dhr. Beek via beek51@live.nl.

Birma Siam Spoorlijn

Wie weet veel over de Dodenspoorlijn? Opa verrichtte er dwangarbeid. Ik wil er graag over praten. Neem contact op met Anna Groeneveld, anna@annagroeneveld.nl.

Wandelmaat gezocht

Zoek een wandelmaat omgeving Eindhoven PTSS rugzak en hiking. Neem contact op met Frank via fdeweijer@gmail.com.

Moreel verwond

Podcast van Parel Radio met radio-documentaires, met in deze aflevering: 'Moreel verwond, een indringende documentaire van Marije Schuurman Hess over de morele verwarring die ontstaat bij soldaten in oorlogsgebied. En hoe ingewikkeld het kan zijn om 'gewoon' door te leven bij terugkomst in Nederland'.

Kinderboekje over PTSS

Thuisfronter Mirjam schreef een prentenboekje speciaal voor gezinnen met kleine kinderen, waarvan papa of mama PTSS heeft opgelopen. In het boekje wordt met kleuren van emoties gewerkt waarmee een kind geholpen kan worden met zijn of haar eigen emoties. Het boekje is gebaseerd op het leven van Mirjam en haar man met PTSS. De kosten zijn 7,50 bij enkele afnamen en alle gelden gaan naar een goed doel t.b.v. veteranen.

Partners gezocht bijzonder veteranen project

Voor een bijzonder veteranen project zoek ik partners die hieraan willen bijdragen. Neem contact op met Jordy Hilt via jordy@hiltevents.com.

Podcast Moreel Verwond

Moreel verwond, een indringende documentaire van Marije Schuurman Hess over de morele verwarring die ontstaat bij soldaten in oorlogsgebied. En hoe ingewikkeld het kan zijn om 'gewoon' door te leven bij terugkomst in Nederland.

Willem Tuyn - wie heeft hem gekend?

Opgeleid in Roseneath-USA '45 - aankomst Malakka ± mrt '46 - terug in NL ± '50? Trouwde Joy Maidman. Neem contact op met Monique via moniquetenberge@gmail.com.

Gezocht: Leden KMS lichting 81-1

Alle leden (ook ex-dpl'rs) van deze lichting. Met name Bert Jan van Dam en Hans Giesbers. Neem contact op met reunie.kms.81.1@gmail.com.

Op zoek naar informatie door Stichting Oud Indiëgangers Meppel

Wij zoeken militairen uit Meppel die in 1945-1950 uitgezonden zijn geweest naar Ned. Indië. Neem contact op met Henk Spraakman via hspraakman@icloud.com.

Publicatie mariniers in NNG

Publicatie mariniers in voormalig Nederlands Nieuw - Guinea 1960-1962. Over een loodzware patrouille dwars door de jungle van NNG o.l.v. Elnt der mariniers Wim Kayzer.

Aangeboden

20 delen Anton P. de Graaff (de complete serie) + 1 deel in het Maleis - GESIGNEERD. Neem contact op met C. Boogarts via boogaach@xs4all.nl.

Libanon veteraan gezocht

Ik zoek contactgegevens van mijn maatje op de post 7-8 in de periode nov 1982-1983, Ruud Roelofs. Neem contact op met Paul Koeter pkoeter@chello.nl.

Informatie over tijd in Nederlands Indie 5-7ri

Ik zou graag iemand spreken van het 5-7ri uit Nederlands-Indië over mijn vader M. Goudzwaard. Neem contact op met Anneke Kouwenhoven via anneke.kouwenhoven@gmail.com.

Slapen in een boogtent samen met je uitzendcollega's

Wil je een kleine reünie houden met je uitzendcollega’s? Een leuk weekeind weer in de boogtent. Het arrangement kan uitgebreid worden met ontbijt, een blauwe hap (net als op de kazerne) en/of een BBQ. Er kunnen maximaal 10 personen in de tent. Voor maatwerk even bellen of mailen. Voor een compleet weekeinde ben je dan ongeveer 68,00 euro p/p kwijt. Eventueel in combinatie met het lopen van de sunset march te Nijmegen.

Gezocht: Andreas Kortbeek

Goedendag, ben opzoek naar oude baksmaat André Kortbeek EMMV 09/1990, alle informatie welkom dank u. Neem contact op met Thompson Glenn via coyote280670@hotmail.com.

Tfu-3/Tfe-4

Gezocht: herinneringsboek ISAF "Niets is wat het lijkt" (Uruzgan,Tfu-3/Tfe-4) cd-rom. Neem contact op met daniel-lips@outlook.com.

Oude Submariner horloges uit de jaren 1950-1980

Marineveteraan zoekt oude Submariner horloges (1950-1980) v. verzameling. Bied realistische prijs. Neem contact op Marcel Visser via marcel.visser@yahoo.com.

Gezocht

Wie heeft informatie over Bas van Breugel, was in NL Indië van 1948 tot 1950. Neem contact op met l.f.j.vanbreugel@planet.nl

AAT Indië veteranen op herhaling

Gezocht - AAT Indië veteranen die op herhaling zijn geweest in de jaren 1950 - 1960. Contact via bgpm.peters@gmail.com.

Gezocht: Wim Klarenbeek

Ik (Jack Vermeulen) wil graag in contact komen met Wim Klarenbeek, Libanon 82/6. Neem contact op via jaccovermeulen@ziggo.nl.

Gedenksteen Rotatie T9 105 Transportbataljon Busovaca 1994

Wie heeft er informatie over de gedenksteen van rotatie T9, welke stond voor Hotel Nunspeet Busovaca? Neem contact op met Hans via mailto:vdgender@gmail.com.

Ere ring voor veteranen

De Veteranenring als teken van verbintenis, vriendschap, broederschap.

Gezocht: (nazaten) soldaten Indonesië 1949-1950

(nazaten) van soldaten gezocht Indonesië '49-'50. Voornamelijk dienst hebben gehad in Nieuw-Guinea. Neem contact op met danny@dvzproducties.nl.

Nederland Indië verleden opa

Wie heeft er meer informatie over Jacob Brinks of Nederlands Indië 1949-1950 1ste reg inf Mail naar tim_stoppels@hotmail.com