Prikbord online

Ben je op zoek naar een collega-veteraan? Verkoop je interessante spullen voor veteranen? Of wil je iets delen met veteranen? Via het Prikbord van Checkpoint Online deel je makkelijk je oproep.
Vul het formulier in en je bericht staat binnenkort op deze website.
Soesterberg, 15 oktober 2014..CLAS Veteranendag. FOTO:MCD/VALERIE KUYPERS.
Gezocht: Kolonel de Jong

Ik zoek kolonel de Jong die in 1948 Jakarta verliet met zijn Indische vrouw en dochter Ingrid (17). Neem contact op met mw. Schouten via schouten.imc@gmail.com.

Gezocht: Een bataljon trok voorbij

Is er iemand die mij aan een (kopie) van het boek Een Bataljon Trok voorbij kan helpen? Neem contact op met Harry via hschunselaar@live.nl.

Respondenten gezocht voor onderzoek

ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum is op zoek naar veteranen die eenmalig een vragenlijst willen invullen over hun kwaliteit van leven, zorggebruik, werk en de gevolgen van Covid-19 op hun persoonlijke leven. Wil je deelnemen aan het onderzoek? Meld je aan via onderzoekduurzaambeter@arq.org.

Gezocht: ex F-16 vlieger voor documentaire

Op zoek naar een oud vlieger van F-16 en zijn voorganger. Wilt u hieraan deelnemen? Mail gerust naar ramonfaber99@gmail.com.

Gezocht: Fuselier NNG 1950

Gezocht, naam van een fuselier uit Oosterbeek. 7-GRPI Det. Manokwari Nieuw-Guinea. Contact: fwilschut@ziggo.nl.

De Trotse Veteraan

Online format voor maatschappelijke erkenning, waardering en respect voor veteranen.

Gezocht: Foto's van Indië veteranen

Wij zijn opzoek naar foto's van Indië veteranen i.v.m documentatie van Bataljon 3-12 R.I. Contact via info3.12ri@gmail.com.

Gezocht: oud-medewerkers van bunkers aan het vinetaduin

Informatie gevraagd informatie over mensen die gewerkt hebben in de bunkers van Hoek van Holland, ten tijde van de Koude Oorlog. Neem contact op met dhr. Beek via beek51@live.nl.

Birma Siam Spoorlijn

Wie weet veel over de Dodenspoorlijn? Opa verrichtte er dwangarbeid. Ik wil er graag over praten. Neem contact op met Anna Groeneveld, anna@annagroeneveld.nl.

Nieuw boek

Complot in Venezuela. Militaire vaardigheden helpen een marinier te overleven tijdens zijn aanhouding, verhoor en ontsnapping. Een spannend boek over het op waarheid gebaseerde verhaal van Ronald, special forces marinier en groene baret die 18 jaar diende bij het Korps Mariniers.

Wandelmaat gezocht

Zoek een wandelmaat omgeving Eindhoven PTSS rugzak en hiking. Neem contact op met Frank via fdeweijer@gmail.com.

Moreel verwond

Podcast van Parel Radio met radio-documentaires, met in deze aflevering: 'Moreel verwond, een indringende documentaire van Marije Schuurman Hess over de morele verwarring die ontstaat bij soldaten in oorlogsgebied. En hoe ingewikkeld het kan zijn om 'gewoon' door te leven bij terugkomst in Nederland'.

Partners gezocht bijzonder veteranen project

Voor een bijzonder veteranen project zoek ik partners die hieraan willen bijdragen. Neem contact op met Jordy Hilt via jordy@hiltevents.com.

Batik mondkapjes

Help de bevolking van Jogja en onze stichting voor geadopteerden met de aanschaf van deze prachtige mondkapjes.

Willem Tuyn - wie heeft hem gekend?

Opgeleid in Roseneath-USA '45 - aankomst Malakka ± mrt '46 - terug in NL ± '50? Trouwde Joy Maidman. Neem contact op met Monique via moniquetenberge@gmail.com.

Gezocht: Leden KMS lichting 81-1

Alle leden (ook ex-dpl'rs) van deze lichting. Met name Bert Jan van Dam en Hans Giesbers. Neem contact op met reunie.kms.81.1@gmail.com.

Kinderboekje over PTSS

Thuisfronter Mirjam schreef een prentenboekje speciaal voor gezinnen met kleine kinderen, waarvan papa of mama PTSS heeft opgelopen. In het boekje wordt met kleuren van emoties gewerkt waarmee een kind geholpen kan worden met zijn of haar eigen emoties. Het boekje is gebaseerd op het leven van Mirjam en haar man met PTSS. De kosten zijn 7,50 bij enkele afnamen en alle gelden gaan naar een goed doel t.b.v. veteranen.

Op zoek naar informatie door Stichting Oud Indiëgangers Meppel

Wij zoeken militairen uit Meppel die in 1945-1950 uitgezonden zijn geweest naar Ned. Indië. Neem contact op met Henk Spraakman via hspraakman@icloud.com.

Wargaming

Zie Checkpoint 08 (2020) voor het hele artikel over wargaming. Veteranen gezocht voor pilot spelevenement. Scan de QR-code en vul de vragenlijst in, iemand van Waterloo Uncovered neemt daarna contact met je op.

Publicatie mariniers in NNG

Publicatie mariniers in voormalig Nederlands Nieuw - Guinea 1960-1962. Over een loodzware patrouille dwars door de jungle van NNG o.l.v. Elnt der mariniers Wim Kayzer.

Aangeboden

20 delen Anton P. de Graaff (de complete serie) + 1 deel in het Maleis - GESIGNEERD. Neem contact op met C. Boogarts via boogaach@xs4all.nl.

Libanon veteraan gezocht

Ik zoek contactgegevens van mijn maatje op de post 7-8 in de periode nov 1982-1983, Ruud Roelofs. Neem contact op met Paul Koeter pkoeter@chello.nl.

Rantsoenblikjes Buisman's GS

Wie kent het bestaan en gebruik van de rantsoenblikjes van Buisman's GS? Contact spekanna@hetnet.nl.

Veteranen helpen veteranen

Ik ben Edwin Stevens, ik ben in Libanon, Irak en Afghanistan geweest en zit nu als bestuurslid in de Wijkvereniging Wijchen Zuid. Nu zit Wijkcentrum Wijchen Zuid in de finale van de verkiezing dorpshuis van het jaar 2020 van de provincie Gelderland. De prijs is de titel “Dorpshuis van het jaar 2020” en een grote wisselbeker, met daaraan vast een geldbedrag van € 2500,-. Deze prijs zou ons goed van pas komen. Met dit bedrag willen we onder andere een veteranencafé voor de veteranen van Wijchen en omgeving gaan starten. Dus wij hebben jullie hulp nodig! En stem op Wijkcentrum Wijchen Zuid! Wij en de veteranen uit Wijchen en omgeving kunnen jullie stem goed gebruiken.

Informatie over tijd in Nederlands Indie 5-7ri

Ik zou graag iemand spreken van het 5-7ri uit Nederlands-Indië over mijn vader M. Goudzwaard. Neem contact op met Anneke Kouwenhoven via anneke.kouwenhoven@gmail.com.

Gezocht: getuigen van Militair kamp Westerbork 1949

In opdracht van Herinneringscentrum kamp Westerbork doe ik onderzoek naar de periode maart 1949 - september 1949. Het was de tijd van de politionele acties in het toenmalige Nederlands-Indië en er was een groot gebrek aan militaire kampementen in Nederland. Kamp Westerbork werd een opleidingsplek voor militairen die naar Nederlands-Indië vertrokken. In Militair kamp Westerbork was toen het zogenaamde ´wielrijdersbataljon’. Graag kom ik in contact met veteranen die in deze periode hun uitzending naar Indië voorbereidden in Militair kamp Westerbork. Dit om de geschiedenis van deze historische plek nog vollediger weer te kunnen geven. Neem contact op met Annelies Kok via annelies.kok@outlook.com.

Slapen in een boogtent samen met je uitzendcollega's

Wil je een kleine reünie houden met je uitzendcollega’s? Een leuk weekeind weer in de boogtent. Het arrangement kan uitgebreid worden met ontbijt, een blauwe hap (net als op de kazerne) en/of een BBQ. Er kunnen maximaal 10 personen in de tent. Voor maatwerk even bellen of mailen. Voor een compleet weekeinde ben je dan ongeveer 68,00 euro p/p kwijt. Eventueel in combinatie met het lopen van de sunset march te Nijmegen.

Gezocht: Andreas Kortbeek

Goedendag, ben opzoek naar oude baksmaat André Kortbeek EMMV 09/1990, alle informatie welkom dank u. Neem contact op met Thompson Glenn via coyote280670@hotmail.com.

Tfu-3/Tfe-4

Gezocht: herinneringsboek ISAF "Niets is wat het lijkt" (Uruzgan,Tfu-3/Tfe-4) cd-rom. Neem contact op met daniel-lips@outlook.com.

Oude Submariner horloges uit de jaren 1950-1980

Marineveteraan zoekt oude Submariner horloges (1950-1980) v. verzameling. Bied realistische prijs. Neem contact op Marcel Visser via marcel.visser@yahoo.com.

Gezocht

Wie heeft informatie over Bas van Breugel, was in NL Indië van 1948 tot 1950. Neem contact op met l.f.j.vanbreugel@planet.nl

AAT Indië veteranen op herhaling

Gezocht - AAT Indië veteranen die op herhaling zijn geweest in de jaren 1950 - 1960. Contact via bgpm.peters@gmail.com.

Naslagwerk Mariniers

Een naslagwerk over onze Mariniers, geïllustreerd met waargebeurde op foto vastgelegde feiten en gevechtssituaties. Op dat wij niet vergeten, het Korps wordt een leven lang meegedragen, niet alleen je eigen ervaring, maar ook de belasting voor het thuisfront speelt hierin een rol. Als 85-jarige werd het tijd deze boodschap over te dragen aan de nieuwe generatie, waarbij dit werk mag dienen als ondersteuning voor de komende generaties. Bij voor inschrijving te bestellen bij: Uitgeverij JILSTER, t.a.v. de heer Marc Hoogvliet, Rouwkooplaan 5, 2251 AP Voorschoten. E-mail: marc.hoogvliet@jilster.nl

Gezocht: Wim Klarenbeek

Ik (Jack Vermeulen) wil graag in contact komen met Wim Klarenbeek, Libanon 82/6. Neem contact op via jaccovermeulen@ziggo.nl.

Gedenksteen Rotatie T9 105 Transportbataljon Busovaca 1994

Wie heeft er informatie over de gedenksteen van rotatie T9, welke stond voor Hotel Nunspeet Busovaca? Neem contact op met Hans via mailto:vdgender@gmail.com.

Ere ring voor veteranen

De Veteranenring als teken van verbintenis, vriendschap, broederschap.

Gezocht: (nazaten) soldaten Indonesië 1949-1950

(nazaten) van soldaten gezocht Indonesië '49-'50. Voornamelijk dienst hebben gehad in Nieuw-Guinea. Neem contact op met danny@dvzproducties.nl.

Gezocht: Rode Kruis veteranen

Ik ben voor een interview op zoek naar veteranen van het Nederlandse Rode Kruis en veteranen van het Nederlandse Rode Kruis gedetacheerd bij de Militair Geneeskundige Dienst (MGD) van het Nederlandse leger, die in de periode 1945 - 1949 enige tijd in Nederlands Oost Indië hebben gediend. In deze periode hebben naar mijn weten ruim 1.800 jonge vrouwen en mannen daar onder de vlag van het Rode Kruis gediend, enkele honderden van hen gedetacheerd bij de MGD. Het is lang geleden, maar een poging waard. Reacties graag aan mij abeljaars@redcross.nl, veiligheidsadviseur internationaal, Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.

Gezocht personeelsblad De Bromvlieg

Gezocht oude nummers van De Bromvlieg. Dit was het personeelsblad van de vliegbasis Twenthe. Neem contact op met Rita via vdweteringrita@gmail.com.

Nederland Indië verleden opa

Wie heeft er meer informatie over Jacob Brinks of Nederlands Indië 1949-1950 1ste reg inf Mail naar tim_stoppels@hotmail.com

Gezocht 'Blazing Skies'

Is er iemand die dit boek bezit en bereid is er tegen redelijke vergoeding afstand van te doen? Neem dan contact op met dhr. J. de Jong: plamdejong@home.nl.

Informatie R. vd Kamp

Hoop informatie te vinden over R. v.d.Kamp. Telegrafist bij de Marine in Ned. Nieuw Guinea, 60-61. Contact via yvettevdkamp@hotmail.com.

Praten met Sam

Wie heeft mijn vader Sam v Thiel gesproken (Bt 411 2e Cp, 1e Pl.), gesprek met hem gehad in die tijd? Neem contact op met martin@martinvanthiel.nl.

WOII-veteranen 11e Grensbataljon gezocht (mei 1940 Nijmegen-Rhenen/Grebbeberg)

Voor een journalistiek verhaal over 1-11GB (Kap. Boers) ben ik op zoek naar ervaringen van veteranen. Neem contact op met Stan van Pelt via stanvanpelt@hotmail.com.

Marcel Kouwenberg

Heeft iemand mijn vader soldaat Marcel Kouwenberg gekend? (Geb. 1924 in 1946 in Palembang) Via Londen en Australië Juni 1945 naar Indië. Heel graag informatie naar maggiedemoor@gmail.com.

Gezocht

Ik ben op zoek naar familie van George Lockeby. Neem contact op met marikeplomp@live.nl.

2-4-RI kennemer bataljon Java

Gezocht: Info over Jaap Goede. Hij was soldaat bij 2-4-RI kennemer bat. tussen 1946 en 1948. Contact: Mw. A. Goede via vlinder.ann@gmail.com.

Wie kent soldaat PH Maarleveld?

N 102005 HQ coy 1-3 Aldershot en N 260418001 KNLV Java Bandoeng. Peter Maarleveld heeft in Rotterdam gewoond, is in 1945 gelegerd in Head Quarters in Rheidt bij Munchen Gladbach, Heerlen, Tegelen, en is via Oostende naar Engeland gegaan, waarna verder naar Nederlands Indië. Ik heb brieven van hem gevonden geschreven in de jaren 1945 en 1946 in Nederlands Indië in de nalatenschap van mijn tante. Ik vraag mij af of er mensen of nabestaanden zijn die hem kennen. Contact via dinabrezet@gmail.com.