Reis & Reüniefaciliteiten

Deel dit bericht:

Postactieve veteranen hebben recht op twee keer per jaar gratis treinvervoer voor het bezoeken van veteranenevenementen.

Vanaf 2014 levert het Veteraneninstituut geen papieren treinkaarten meer, maar chipkaarten. Op deze pagina vindt u informatie over de voorwaarden en het gebruik van de chipkaarten. De treinkaarten kunt u rechtstreeks aanvragen bij het Veteraneninstituut. Wilt u zelf een reünie organiseren, dan heeft het Ministerie van Defensie voor veteranen en postactieven een regeling voor reüniefaciliteiten opgezet.

Reisfaciliteiten

Treinkaart voor 1 Dag Trein Vrij 2e klas
De 1 Dag Trein Vrij is een papieren chipkaart waarmee u op één willekeurige dag onbeperkt in de  2e klas met de trein reist. Deze kaart is geldig bij alle treinvervoerders in Nederland. Op het moment dat u incheckt, wordt de kaart geactiveerd en is deze geldig tot 04:00 uur de volgende ochtend. Ook uw partner mag gebruik maken van één van de twee chipkaarten.

Lees verder over de voorwaarden en het gebruik van de treinkaarten.

Reuniefaciliteiten

Voor veteranen en postactieven heeft Defensie een regeling voor reüniefaciliteiten opgezet. De regeling is onderdeel van het defensiebrede beleid om de banden met organisaties van veteranen, oorlogs- en dienstslachtoffers en postactieven in stand te houden en waar mogelijk te verbeteren.

Lees verder over de reüniefaciliteiten voor veteranen en postactieven.