Internationale herdenking Monument van Verdraagzaamheid

Geplaatst op: 19 oktober 2023
Deel dit bericht:
  • Datum: 09 november 2023
  • Locatie: Haelen

Op donderdag 9 november 2023 zal voor de 23ee keer de jaarlijkse Internationale herdenking bij het Monument van Verdraagzaamheid in Haelen plaatsvinden.

Sinds de oprichting van het unieke Monument van Verdraagzaamheid in maart 2001 wordt de plechtigheid georganiseerd door de Stichting Herdenkingsmonument Militairen in samenwerking met de gemeente Leudal.
De Stichting wil de huidige en toekomstige generaties bewust maken van het feit dat verdraagzaamheid noodzakelijk is om de verschrikkingen van een oorlog te voorkomen en tevens in detail de geschiedenis van te tweede wereldoorlog in Midden-Limburg en in het bijzonder de achtergronden van de gesneuvelden te onderzoeken en door te geven.

De herdenking zal op 9 november starten om 14:00 uur en vindt plaats aan de Roggelseweg 58 te Haelen nabij het Leudalmuseum en het restaurant St. Elisabethshof (gelegen langs de weg tussen Haelen en Roggel). Het programma verschijnt binnenkort op de website van de Stichting.

Mocht u nog vragen hebben dan verzoeken wij u vriendelijk met de Stichting contact op te nemen via het e-mailadres info@monumentoftolerance.com of bel Huub Stollman 06 2367 8701.
Voor informatie over de gesneuvelden zie de website https://monumentoftolerance.com