IMPACT: Deelname en vergoeding

Deel dit bericht:
Informatie over deelname aan het IMPACT onderzoek

Op deze pagina leggen we uit hoe je kunt deelnemen aan het onderzoek en wat het betekent als je kiest voor deelname.

Wie kan er deelnemen?

Iedereen die een uitnodiging per post heeft ontvangen, kan meedoen met het onderzoek. Iedereen die deze brief ontvangt, zit in de steekproef die wij hebben genomen uit het Veteranen Registratie Systeem. Dit betekent dat je per toeval bent geselecteerd voor dit onderzoek. Zo heeft iedereen een even grote kans om mee te doen en krijgen we een representatief beeld van de veteranenpopulatie. 

Wat houdt deelname in?  

  • Als je meedoet, ontvang je om de drie jaar een vragenlijst. Je beslist zelf steeds of je meedoet met de volgende ronde. Wij vragen onder andere naar jouw leefsituatie, je (psychische) gezondheid, je sociale omgeving en het militaire beroep. In totaal willen wij je 12 jaar volgen. Dit betekent dat wij je uitnodigen voor totaal 5 metingen.
  • Het invullen van de vragenlijsten kost per keer ongeveer 1 uur. Je kunt dus, door één keer in de drie jaar een vragenlijst in te vullen, een belangrijke bijdrage leveren.
  • Als je ons daarvoor toestemming hebt gegeven in de vragenlijst, kunnen wij je ook uitnodigen voor een interview of groepsgesprek om een onderwerp wat uitgebreider te bespreken. 

Hoe kan ik deelnemen?  

In de brief die je van ons hebt ontvangen vind je jouw persoonlijke code en wachtwoord. Met deze inloggegevens krijg je direct toegang tot de online vragenlijst. Je kunt tussentijds stoppen en op een later moment verder gaan waar je was gebleven. Ben je jouw inloggegevens kwijt? Neem dan contact met ons op via impact@nlveteraneninstituut.nl.

Is er een vergoeding?

Als dank voor je deelname ontvang je een cadeaubon ter waarde van 15 euro. Je kunt er ook voor kiezen om je cadeaubon te doneren aan een goed doel (War Child of het Veteranen Search Team).