Veteranenlezing 2021

Deel dit bericht:
Mijn opa, mijn vrijheid. De oorlog door generaties.

Jongere generaties gaan steeds vaker op zoek naar de geschiedenis van hun familie. Wat hebben zij meegemaakt en wat vormde hen? Wie de geschiedenis van zijn (groot)ouders kent, kent namelijk ook zijn eigen geschiedenis. Tijdens de Veteranenlezing, op 1 november 2021, stonden we bij dit thema stil.

Veteranenlezing 2021 Nederlands Veteraneninstituut

Livestream terugkijken

Kon je helaas niet bij de Veteranenlezing aanwezig zijn of wil je graag een onderdeel van het programma terugkijken? De gehele livestream van de lezing is terug te kijken via onderstaande video.

 

 

Fotoverslag Veteranenlezing 2021

1 / 1

Op maandag 1 november 2021 vond de Veteranenlezing 2021 plaats. Wat is de invloed van de Tweede Wereldoorlog op ons en op de jongere generaties? Deze vraag stond centraal tijdens de lezing.

veteranenlezing-2021

Jongere generaties aan het woord

Tijdens de Veteranenlezing deelden Hope, Willemijn en Matthijs hun verhaal op het podium. Ze vertelden hoe het oorlogsverleden van hun opa en vader invloed heeft gehad op hen als tweede en derde generatie.

Militaire Ooggetuigen

Na afloop van de lezing werd het boek ‘Militaire Ooggetuigen: Nederlands-Indië 1941-1949. Beleving, terugblik en doorwerking’ gepresenteerd, met getuigenissen van ruim honderd Nederlandse Indiëveteranen.

Meer weten?

Bekijk meer informatie over de Veteranenlezing en kijk terug op eerdere edities van de lezing.

veteranenlezing 2018